Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Bursa'da 'Balkanlar'dan Kafkaslar'a Göç' konseri

Koronavirüs salgını nedeniyle Osmangazi Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından online gerçekleştiren konserde vokal Özlem Doğuş Varlı'ya Güniz Alkaç, Ahmed Tohumcu, Ersen Varlı, Erdem Özdemir ile Çağdaş Özkan eşlik etti. Kanun, ud, bağlama ve akordeon enstrümanlarıyla birbirinden değerli Balkan ve Kafkas eserlerini seslendirilen öğretim üyeleri, dinleyenlere eşsiz müzik ziyafeti sunarken evlerinde olan vatandaşlar ise keyifli bir gece geçirdi.

Yaklaşık 2 saat süren konserde Balkan, Kırım, Bosna-Hersek, Rumeli, Selanik ve Girit gibi bölgelerden derlenen eserlerin yanı sıra, ülkemizde yaşanan göçlerin de anlatıldığı şarkılara yer verildi. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı, "Bursa, hem Balkanlar'dan hem de Kafkaslar'dan gelen göçe ev sahipliği yapan bir şehir. Bizler de, bu sebeple 'Balkanlar'dan Kafkaslar'a Göç' konserimizi düzenledik. Renkli repertuarımızın özellikle pandemi döneminde vatandaşlarımıza çok iyi geldiğine inanıyorum. Bizlere bu fırsatı sunan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.