Öne Çıkanlar NİLÜFER BELEDİYESİ ORHANGAZİ Sanat kadem bilek Engelsiz
banner13

Bursa'da Başkan Özkan projelerini anlattı

Karacabey'de üst üste ikinci kez belediye başkanlığı dönemini yaşayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mevcut dönemdeki faaliyetlerini, hedeflerini ve projelerini paylaşmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dönem faliyetlerine ilişkin detaylı bilgilerin paylaşıldığı ve sohbet eşliğinde gerçekleşen toplantı Karacabey Eskikaraağaç Mahallesi'nde bulunan Leylek Köy Göl Evi'nde kahvaltı programıyla başladı. 

Karabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın konuşmasından satır başları; 

Burası insanların huzur bulduğu yerlerden bir tanesi. Göl parkına yapmış olduğunuz yürüyüş yollarımız var. Adem amcamız ve leyleğin hikayesi var.  Burası yaklaşık 20-25 dönümlük alan. Burada tropik bitkiler ve hayvanlar var. 

Merkezi yatırımlar, Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi'nin yatırımlarıyla Karacabey dahada gelişti. Karacabey'de yeniden bir şehir kuruluyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, gerçekleştirilen çalışmaları kısa film ile kamuoyuna sunarak açıklamalarda bulundu.  

Güneş enerji santralimizin imalatı devam ediyor. İlçemizi daha modern hale getirdik. Sultaniye'ye pazar yeri inşaa ettik. Kurşunlu sahilimizi, halkımıza yakışır hale getirdik. Yeniköy'de yaptığımız 42 kamp yerini ilçemize kazandırdık. 

Mesire alanı ve soyal tesisler kazandırdık. Benzersiz yürüyüş imkanları sağladık. Spor adası inşaa ettik. Okçuluk çadırıyla Ata sporumuza destek verdik. 

Son yıllarda yapılan alt yapı yatırımları, tarım, ulaşım, turizm, sanayi yatırımları ve spor yatırımlarıyla hızla gelişen Karacabey Bursa'nın yeni çekim merkezi oluyor. Karacabey'de yeni bir şehir kuruluyor. 

Karacabey'de en büyük sıkıntı parklanma, filmde görüldüğü üzere yeni otoparklar yapıyoruz. Pazar yeri projemizin altında 700 araçlık kapalı otoparkımız olacak. 

Biz planlı bir kentleşmeden yanayız. Sanayinin de planlı olmasından yanayız. 

Tarıma el verimli alanlar olduğu gibi olmayan alanlarda var. Yapılaşmayı bu el verişli olmayan alanlarda gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde bu alanları koruyabiliriz. 

Spor alanında bir çok çalışmalarımız var. Futbol zor bir iş ve biz bu alanda elimizden gelen en iyi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Doğru yönetilmezse bir çok hasarlara sebebiyet verebilir. Sporda devrim yaptık ve iddialıyız. Basket sahaları, voleybol sahaları ve yüzme alanları yapıyoruz.

Güneş enerji sistemleri 15 Nisan'da üretime başlıyor. UEDAŞ gibi bir yere satmaya başlayacağız. RES yatırımların yüzde 70 oranında Karacabey'dedir. Son yıllarda AK Parti ile birlikte atağa kalktık. AK Parti'den önce RES ve GES konusunda herhangi bir bilgi belge sahibi değildik. 

Sanayileşme mutlaka gerçekleştirilmelidir. Fakat çevreye zarar vermemek gerekiyor. Karacabey bu konuda gerçekten magdurdur. Susurluk, Nilüfer çayı ve Manyas gölü bizim sınırlarımızı kirli şekilde geliyor. Bunlar basına en güzel Karacabey'de anlatılır. Karacabey'deki fabrikalarda çevreye zarar verilmiyor. Bursa'daki fabrikalardan su kirli geliyor ve balık ölümleri yaşanıyor. Bursa'nın gündemine fabrikaların daha sıkı denetlenmesi şeklinde bir eylem planı yapmamız gerekiyor.

Sosyal talep konusunda artış oldu mu?

Aşevimiz, 100- 200 kişi ile başladı. Çocukluğumuzda mahalle kültürü vardı, komşumuz açken tok yatmıyorduk. Şu an 1200 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Laf olsun diye değil Karacabey'de en iyi lokantada yiyebileceğiniz kalitede yemek yapıyoruz. Sadece Ramazan ayında değil, 365 gün sosyal belediyecilik sergiliyoruz. Yakacak noktasında kaymakamlık belli kriterlere göre yardım yaparken biz isteyen her vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Evi yanan, onarım bekleyen gibi her konuda büyükşehir desteğiyle, sosyal hizmetler desteğiyle kendi imkanımız ile vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Karacabey halkına teşekkür ederim. Eti adak olarak bize temin ediyorlar. Salça fabrikaları salça veriyor. Katkı koymak isteyen halkımız bu işe sahip çıktı.

TEKNOSAB projesinde Karacabey'in kazancı var mı?

TEKNOSAB'da 8 bin dönüm arazi bizim sınırımız. Cumhurbaşkanımız yakından takip ediyor. Türkiye'nin en büyük projesidir. 2004 seçimlerinde rakibim 5 bin kişiye istihdam söz vermişti. Ne kadar sağladı bilmiyorum. Bu projede ise 150 bin istihdam sağlanacak. Bu bağlamda Karacabey'de nasiplenecektir diye düşünüyorum. Kültür merkezinin temelini atmıştık. Müteahhit bıraktı, devam etmedi. Daha sonra yine ihale yapıldı, inşaat maliyetleri artınca beklemeye alındı. Büyükşehir Belediye Başkanımız  ile görüştük en yakın zamanda yine ihaleye çıkarılacağını ve 1 yıl içinde bitirileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.