Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Bursa'da belediyeler tarımda iş birliği yapacak

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ErdemCumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ve beraberindeki ekibi ağırladı. Belediyeler arasında tarımsal faaliyet alanında koordinasyonu sağlamak, belediye ortaklığındaki kooperatifler arasında iletişimi sağlamak ve iş birliği kurmak amacıyla Nilüfer'deki ziyaretine Nilüfer Belediyesi'nin Ürünlü Mahallesi'nde hayata geçirdiği Küçük Ölçekli Kent Bostanları'yla başlayan Gökhan Günaydın, burada yapılan çalışmaları yerinde gördü. Kentteki pazaryerlerinden toplanan sebze-meyve atıklarının çeşitli işlemlerden geçirilerek organik gübreye dönüştürüldüğü Kompost Ünitesi'ni de inceleyen Gökhan Günaydın, ardından Halk Evi'nde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile bir araya geldi.

Günaydın'ın ziyaretine, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bursa eski Milletvekili İlhan Demiröz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular da katıldı.

Halk Evi'ndeki buluşmada Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zerrin Güleş ile Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) ile Nilüfer Belediyesi'nin kırsal alanda gerçekleştirdiği tarıma ve çiftçiye yönelik çalışmaları kapsayan sunum yaptı.

Nilüfer Belediyesi'ni, yaptığı çalışmalardan dolayı kutlayan Gökhan Günaydın, "Biz, bütün bu çalışmalar için İstanbul'da bir karşılık oluşturacağız. Önümüzdeki yıllar bu iş birliğimizi geliştireceğimize inanıyorum" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları da paylaşan Günaydın, "Amacımız, İstanbul'un birçok noktasında açılacak Halk Marketler'de sadece İstanbul'un değil, Anadolu'nun kooperatif ürünlerini de İstanbul halkıyla buluşturmak. Hedefimiz, hiç şüphesiz İstanbul'un kentiyle kırsalı arasında dayanışmayı ve Anadolu ile bu çerçevede bağlantısının kurulmasını sağlamak" diye konuştu.

NİLKOOP aracılığıyla kentin kırsal bölgelerinde üretilen ürünleri ve Anadolu'daki kooperatif ürünlerini Nilüfer'deki tüketiciyle buluşturacaklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, "Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında Nilüfer'deki kadın dernekleriyle de iş birliği içindeyiz. Ayrıca diğer belediyelerle de ortak çalışmalara imza atmak üzereyiz. Bu konuda her türlü iş birliğine hazırız. Kırsal alana ve üreticiye dokunmamız lazım. Oradaki insanların iş gücünü ve gelirini artıracak projeler üretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21