banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Bursa'da geri dönüşüme 'Yıldırım' katkı

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılının ilk 9 ayında 4 bin 606 ton atık ambalaj ve bin 139 kilogram atık pil ile batarya topladı. Bunun yanı sıra ev ve iş yerlerinden toplanan 969,14 ton atık cam, 8 bin 779 kilogram atık bitkisel yağ, 2 bin 205 kilogram elektronik atık ile 3 bin 190 adet lastiği de geri dönüşüme kazandıran ekipler, önemli bir çalışmayı ortaya koydu.

'GEÇMİŞİMİZİN MİRASI DEĞİL GELECEĞİMİZİN EMANETİ'

Önceliklerinin, hayatı kolaylaştıran ve doğayı koruyan sürdürülebilir çevre projeleri geliştirmek olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Çevreye saygılı, toplumsal sorumluluklara duyarlı ve geleceğe dair çözümler ile geri dönüşüm çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz. Gelecek nesillerden emanet aldığımız doğa ve çevre korumakla yükümlü olduğumuz kıymetlerin başında geliyor. Bizler özellikle doğayı korumak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Farkındalık oluşturmak için eğitimler veriyor ve her yıl binlerce ton atık topluyoruz. Bir yandan atıklarla çevreyi kirletmemek için neler yapabiliriz diye düşünürken, öte yandan da geri dönüşüm ruhunu özümseyen bir çalışma bütünü ile her bir vatandaşımızı bu farkındalık halkasına katmak için projeler üretiyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak topladığımız kâğıt, metal, plastik, cam ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırarak hem doğamıza hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Sadece Yıldırım için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21