banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar KUTLAMA Sanal

Bursa'da hakim ve cumhuriyet savcılarına yabancı dil eğitimi

'Yabancı Dil Eğitimi İşbirliği Protokolü' BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen arasında imzalandı. Rektörlük Binası'nda düzenlenen törende Bursa Başsavcı Vekili Hasan Yalçın, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler hazır bulundu.

MESLEKİ VE BİREYSEL GELİŞİME YABANCI DİL DESTEĞİ

Protokol imza töreninde konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcı Gökhan Şen, Bursa Uludağ Üniversitesi ile imzaladıkları protokolden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Adalet Bakanlığı teşkilatının gelişim ve yenilenme politikası çerçevesinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiğinin altını çizen Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen; "Mesleğe yeni başlayacak olan hakim ve savcı adaylarına verilen eğitimleri daha üst seviyelere çıkarmak adına böylesine önemli bir protokole imza atmış bulunuyoruz. Bursa Adliyesi olarak genç hakim ve savcı adaylarımıza stajlarının dışında mesleki tecrübe kazandıracak farklı eğitimler vermeye devam ediyoruz. Bu eğitim desteklerinin bir örneği olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile yabancı dil eğitimleri düzenleyeceğiz. Teşkilatımıza bu eğitimleri duyuracağız. Yoğun bir katılım olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE - TOPLUM İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK

BUÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise üniversitelerin topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde bir taraftan teknolojik üretim yaptıklarını diğer yandan da yerel yönetimler ve kurumlarla işbirliklerine devam ettiklerini aktardı. Bu işbirlikleri kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile önemli bir protokolü hayata geçireceklerini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Cumhuriyet Başsavcılığımız ile hakim ve savcı adayları ile hakim ve Cumhuriyet savcılarının yabancı dil düzeylerini geliştirmek için işbirliğine gidiyoruz. Üniversite olarak topluma ve toplumun özel kesimlerinden birisi olan adliye çalışanlarına hizmet etmiş olacağız. Bizimle işbirliği yaptıkları için başta Sayın Başsavcımıza ve tüm adliye camiasına şükranlarımızı iletiyoruz. Hayırlı, uğurlu ve verimli olmasını diliyoruz" dedi.

Kurumlar arasında imzalanan protokol ile BUÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından, hâkim, savcı ve hâkim, savcı adaylarına İngilizce yabancı dil eğitimi sunulacak. Yabancı Diller Yüksekokulu'nda açılan veya açılacak sertifikalı yabancı dil eğitim programlarında, Bursa Adliyesi Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve adaylarının bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla çalışma saatleri dışında olmak suretiyle yabancı dil eğitimi verilecek.

Anahtar Kelimeler:
BursaHakimSavcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21