Öne Çıkanlar İhsaniye RUMELİSİAD Revizyon corona Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa'da Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği düzenlendi


Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliğine Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Yıldırım İlçe Jandarma Komutanı Jan. Kd.Yzb. Osman Öztürk, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Harezmi Eğitim Modelinde görevli öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Şenlik okulun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ve öğrencilerin hazırladığı gösteriler ile başladı.


Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, "Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Harezmi Eğitim Modeli öğrencilerin disiplinlerarası yaklaşımları yeniden yorumlamak, fen ve bilgisayar bilimi dallarını sosyal bilimler ile bütünleştirmek, eğlenerek öğrenmeyi amaçlamaktadır. Bugünde 1 yıllık emeklerinin sonuçlarını sizlerle birlikte izledik. Böyle güzel projeye dahil olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, " 2018 yılında 14 proje okulunda faaliyete geçirilen ve tüm okullarımıza yayılan Harezmi Eğitim Modeliyle öğrencilerimizi hem okulda hem de toplumsal konularda bilinçlendirmeyi, gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte de öğrencilerin iletişim yeteneklerinin artırılması hedeflendi. Öğrencilerimiz hazırlanan eğitim modelindeki öğretim planlarıyla bir sene boyunca birçok etkinliğe imza attı. Projeye katılım sağlayan okullarımızı, proje koordinatörü öğretmenlerimizi ve katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Öz, “Harezmi Eğitim Modeli Teknolojiyi bilen ve bilgiyi üreten öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç uğruna okullarımız gerçekten çok güzel etkinlikler gerçekleştirdiler. Yıldırım ilçesinde 17 okulumuz, 19 ekip olarak bu etkinliğe katılım sağladılar. 1 yıl boyunca gerçekleştirdikleri etkinlikleri bize sunuyorlar. Harezmi Eğitim Modeline dahil olan okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “1 senelik çalışmanın ardından bugün burada Harezmi Eğitim Modeline katılım sağlayan okullarımızın çalışmalarını sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Öğrencilerimizin de projelerde aktif rol alması ve harezmi modelini benimsemesi bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizin katılımlarının yüksek olacağını düşünüyoruz” dedi
Bursa’da bulunan ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren 17 okulda Harezmi Eğitim Modeli çerçevesinde çalışmalarını yürüten koordinatörlük yapan öğretmenlere Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarı sertifikası verildi.
Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin ardından protokol üyeleri spor salonunda hazırlanan Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği açılış kurdelesini kesti.  Kurdele merasiminin ardından protokol üyeleri öğrenciler tarafından bir yıl boyunca hazırlanan eserleri yerinde inceledi.
2018 yılında yürürlüğü girerek ortaokul ve liselerde uygulanan Harezmi Eğitim Modeliyle ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen, bireyler yetiştirmeyi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22