Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

Bursa'da hava durumuna dikkat!

Bursa'da lodos etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklık 20 derece bandında seyrederken yer yer yağmur var. 

Hava sıcaklığı yarın da aynı seviyede kalacak. Yağış yok. 

Cuma sıcaklık 7 dereceye kadar iniyor. Yağmur geri gelecek. 

Bursalıları cumartesi 4 derecelik sıcaklık karşılayacak. Gece saatlerinde sıcaklık eksi dört dereceye kadar inecek. 

Bursa'da pazar günü kar yağışı var! Sıcaklık en yüksek iki derece olacak. Gün içinde sıcaklık eksi 6 dereceye gerileyecek.

Tulpar soğuk hava dalgasının etkisine girecek Bursa'da önümüzdeki pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri de kar yağışı tahmini yapıldı. 

Söz konusu günlerde en yüksek hava sıcaklıklarının 2-sıfır derece bandında seyretmesi bekleniyor. 

EFSANE GELİR Mİ?

Resmi verilere göre Bursa'nın şehir merkezindeki kar rekoru 4 Ocak 1942'de 85 cm olarak kayıtlara geçmişti. Bursa'da uzun süre etkili olacak soğuk hava dalgasıyla birlikte kar rekorunun kırılabileceği ifade edildi.

Yine Bursa'da soğuk hava rekorunun da kırılabileceği kaydedildi.

DOĞUDAN GELEN CANAVAR: TULPAR FIRTINASI NEDİR?

Tulpar Fırtınası; ender şekilde görülen ve çok kuvvetli soğukları içerisinde barındıran bununla beraber de ekstrem hava koşullarına neden olan bir soğuk hava dalgası olarak biliniyor.

TULPAR FIRTINASI TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Türkiye'ye geleceği ifade edilen ve "Tulpar Fırtınası" olarak adlandırılan bu soğuk hava dalgasının henüz rotasının tam olarak kesinleşmediği ancak bu durum için iki ihtimal bulunduğu söyleniyor. Bunlardan ilki, soğuk hava dalgasının İtalya ve Balkanlar üzerinde çoğalarak Türkiye'yi pas geçmesi. bursadabugun.com

Diğer bir ihtimal de olağan gücü ile Türkiye'ye gelmesi. Şayet bu durum gerçekleşir ve Tulpar soğuk hava dalgası ülkemize gelirse Bursa dahil çoğu şehir kar altında kalabilir ve bununla beraber de kar kalınlığı ile soğuk hava rekorları da kırılabilir. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Konya ve Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Muş'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. bursadabugun.com

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güney yönlerden Marmara'nın batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin batı kesimlerinde akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
BursaHava Durumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.