Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Bursa'da tarihi eserler çalıştayının hazırlıkları sürüyor

Pandemi nedeniyle 2021 Mayıs ayına ertelenen 'Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı' için İMO Bursa Şubesi çalışmalara hız verdi.  İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, restorasyon çalışması devam eden Yıldırım Medresesi'nde incelemelerde bulundular.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü ve İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Başkan Yardımcısı Haluk Yıldız'ın rehberliğinde medreseyi gezen inşaat mühendisleri restorasyon hakkında bilgi aldılar.

BAŞKAN ALBAYRAK: "ÇALIŞTAY 2021 YILINDA"

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kentin tarihi değerlerinin korunarak gelecek nesillere taşınmasının önemli olduğunu belirterek,  pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenen  'Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı'nın bu anlamda önemli bir alt yapı oluşturacağını söyledi. Çalıştayın payitaht şehri Bursa için önemli katkılar sunacağını dile getiren Albayrak, "Belediyeler ve ilgili kurumların katılımıyla tarih ve kültür şehrini yeniden canlandırmak istiyoruz. Amacımız, Bursa'nın kültürel ve tarihi değerlerini korumak için planlama yaparak, yol haritasını çizmek" dedi.

İMO Bursa Şubesi Tarı̇hı̇ Eserlerı̇ Araştırma ve Koruma Komı̇syonu Başkanı Sabriye Öztürk de,  çalıştayı Bursa'nın tarihi bir değerinde gerçekleştirebilmek için hazırlandıklarını ifade ederek,  Yıldırım Medresesi'nin bu anlamda önemli bir eser olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
BursaTarihi Eserçalıştay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.