Öne Çıkanlar bursa KORONAVİRÜS Hamilelik OSMANGAZİ YILDIRIM
banner13

Bursa'da, ‘Ülke Geneli 1. Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı’ Tamamlandı

Bu kapsamda, ortaokul ve liselerde, "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınavlar gerçekleştirilecek. 
Yönetmelik kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9. sınıfların Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin ikinci yazılı sınavlarını, "ülke genelinde ortak yazılı sınav" olarak yapılacak.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ülke Geneli 1. Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı" Bursa'da 6. sınıf kademesinde 49.113 öğrencinin katılımı ile 26 Aralık 2023 tarihinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Türkçe ve matematik derslerinden yapılan sınavlar Bursa’da sabah ve öğle gruplarında uygulandı. 
Bursa’da 9. Sınıflar için Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin ‘Ülke Geneli 1. Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı’ ise 27 Aralık 2023 tarihinde 45. 786 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.