Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

Bursa Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği: Uludağ yok ediliyor

OĞADER Genel Sekreteri Sedat Güler, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''2017 yılında Baraklı göletinin 5 km. üzerinde 10 bin ağacın katletildiği Kocayayla'da gölet inşaatına; DOĞADER ve Bursa Barosu olarak dava açtık. Projeyi planlayanlar mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayarak,plan değişikliği yaparak, açılan davayı geçersiz duruma düşürdüler. Biz daha yeni plana itiraz edemeden ağaç katliamını ve gölet inşaatını hızlı bir şekilde tamamladılar.

Kocayayla'da yapılan göleti besleyen su kaynağı olmadığı için, 4 kilometrekare alan içindeki bütün su kaynakları, turizm amaçlı kullanılması planlanan Kocayayla göletinin dolumu için yönlendirildi. Bu da yıllardır hiç kurumayan ve tarım amaçlı kullanılan Baraklı göletinin kurutulmasına neden oldu. Bursa'yı yönetenlerin rant projeleri, Uludağ'ın su kaynaklarını, doğasını ve Bursa'nın yaşam hakkını yok ediyor."

Anahtar Kelimeler:
BursaUludağDoğaçevre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.