Öne Çıkanlar bursa Yankı Belediye sağlık NECMİ İNCE

BURSA KAROSERİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ABD’DE

BTSO tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen UR-GE projesi kapsamında ilk yurt dışı pazarlama faaliyetini ABD’ye düzenledi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan başkanlığında ABD’ye giden 30 kişilik heyet, otomotiv sektörünün dünyadaki en önemli merkezlerinden birisi olan Detroit kentinde sektörün öncü firmalarıyla ikili iş görüşmelerine imza attı. Proje üyesi firmalar ayrıca ABD’nin en büyük karavan üreticileri arasında yer alan JAYCO ve Grand Design RV firmaları ile Ford’un Detroit’te yer alan Ar-Ge merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.



“SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ PAZARI”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, ABD’nin karoseri sektöründe dünyanın en önemli pazarı konumunda yer aldığını söyledi. ABD’de her yıl ortalama 500 bin karavan üretildiği bilgisini veren Koçaslan, “Bu büyük pazara ilk adımı, UR-GE projemiz kapsamında Detroit’te düzenlediğimiz ikili iş görüşmeleri organizasyonu ile attık. Faaliyete proje üyesi firmalarımız katıldı. Firmalarımız açısından oldukça başarılı bir program oldu. Üretim kaliteleri ile ABD’li sektör temsilcilerinin dikkatini çekmeyi başaran firmalarımızın bu pazarda önemli işbirliklerine imza atacağına inanıyorum.” dedi.



“VERİMLİ GEÇTİ”

Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve desteğiyle yürütülen projede iş görüşmelerinin yanı sıra pazar keşif ziyaretleri de yaptıklarını kaydeden Muhsin Koçaslan, “JAYCO ve Grand Design RV firmaları ile Ford’un Ar-Ge merkezini inceledik. Küresel arenadaki rakiplerimizi tanımamız açısından son derece faydalı ziyaretler oldu. Önümüzdeki dönemde de firmalarımızın ihracat potansiyelini artırma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.