Öne Çıkanlar NİLÜFER ateş kahraman Revizyon Kedi
banner13

Bursa, Kirazlıyayla'da çevre sağlığı için müjdeli gelişme

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkanı Adayı Ercan Özel tarafından yapılan basın açıklamasında Kirazlıyayla'da bulunan maden tesisi ve çevre sağlığına yönelik endişeler üzerine yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda Meyra Madenciliğe ait Çinko - Kurşun - Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'nin çevre ve halk sağlığına zararlı olduğu tespit edildi. 

Bu sonuçlar, Yenişehir ilçesi, özellikle Kirazlıyayla, Barcın ve çevre kırsal mahallelerde yaşayan insanlar ve çevre savunucuları için büyük bir müjde olarak kabul edildi.

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkanı Adayı Ercan Özel, tesisin çevreye ve doğaya verdiği zararları uzun süredir dile getiriyor ve hukuksuzluğa karşı mücadele ediyordu. Bilirkişi raporu, bu mücadelenin haklılığını ve çevre koruma çabalarını onaylamış oldu.

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkanı Adayı Ercan Özel açıklamasında: "Dün açıklanan bilirkişi raporu sonucunda; Kirazlıyaylalı kadınlarımızın, halkımızın, avukatlarımızın, çevre derneklerimizin ve İYİ Partimizin büyük mücadelelerle Meyra Madenciliğin yaptığı hukuksuzluğun yanında çevre ve doğa katliamı ile elde edilecek rantı durdurma girişimlerimiz ve gayretlerimiz, devletimizin görevlendirdiği uzman kişiler tarafından da doğrulanmış ve bugüne kadar ki mücadelemizde ki haklılığımız bir kez daha tescillenmiş oldu.Önümüzdeki süreçte, çevreye zararı ve olumsuzluğu devletimizin bilirkişi heyeti raporu ile de onaylanan tesis ile ilgili, İdare Mahkemesi bilirkişi raporuna istinaden ÇED olumlu raporunu iptal edecek ve yıllardır süren hukuksuzluğa dur diyecek.Bizler; kimden gelirse gelsin, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağımızı defaatle dile getirmiştik. Yenişehirimizin bereketli topraklarının, temiz havasının, berrak sularının tahrip edilmesine, köylünün ekmeğinin elinden alınmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.