Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Bursa Milletvekili Aydın: Uludağ'ın eteklerindeki ağaçlar katlediliyor

2019 yılının Temmuz ayından 2020 yılının ortasına kadar 546 ihale yapıldığını ve toplam 264 adet ruhsat verildiğini dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"AKP hükümeti günde yaklaşık 2 tane ihale yapmış. Ne için? Doğayı, yeşili talan edip maden şirketlerine peşkeş çekmek için. Bu şirketlerin 118 tanesi de yabancı şirketler. Hani 'yerli milli' diyordunuz ya 118 tane elin oğlu gelmiş buraları talan edip yerin altını, üstünü mahvetmiş. Bunun 13 ihalesi de Bursa'da ve bunların da 7 tanesi Uludağ'ın eteklerinde. Bursa'da Yenişehir ilçesinin Kirazlıyayla köyünde madenin orada yapılmaması için köylüler bir buçuk yıldır direniyorlar, 'Buraya bunu yapmayın; atamızdan, dedemizden gelen toprakları mahvetmeyin' diyorlar. Ancak AKP iktidarı Lübnanlı şirkete bir söz vermiş, şirket de mahkeme kararlarına rağmen orayı talan etmeye devam ediyor."

"ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDE AĞAÇLAR KATLEDİLİYOR"

Uludağ'ın eteklerindeki köylerde düz kesim yapıldığına, ağaçların katledildiğine dikkat çeken Aydın, 9 köy muhtarının geçen hafta kendisi arayarak 'İçimiz yanıyor. Bu ağaçları, yeşili yok etmeyin; daha sonra bunun sıkıntısını hep birlikte yaşayacağız' diye dert yandıklarını söyledi.

Aydın, "Bakın, kuraklık var; yağmur duasına çıkıyorsunuz yağmur yağsın diye ama ağacı keserseniz, yeşili yok ederseniz o yağmur nasıl yağacak? Eğer bunu bu şekilde yapmaya devam ederseniz içecek su, yiyecek ekmek, yaşayacak bir alan bulamayacağız. Son olarak da bir Kızılderili atasözüyle bitirmek istiyorum: 'Beyaz insan paranın yenmeyen bir şey olduğunu akacak bir ırmak, altında serinlenecek bir orman ve yiyecek bir balık olmadığında anlayacak.' Bütün bunlar yaşanmadan bu talanı durdurun" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21