Öne Çıkanlar bursa Kumdas Sanat Engelsiz Magazin
banner13

Bursa Milletvekili Gürel: "Dış politikamız gurur kaynağımızdır"

Konuşmasında, Türk Akreditasyon Kurumu'nun (TÜRKAK), ülkeler arası ticari ilişkiler ve bunun temelini oluşturan, ithalat ya da ihracata konu ürün ve hizmetlerin uluslararası standartlara uygunluğunun değerlendirilmesi, denetlenmesi ve belgelendirilmesi gibi çok önemli bir faaliyeti yürüten ülkemizde akreditasyon hizmetini sunan tek kuruluşumuz olduğunu ifade eden Vekil Gürel, "TÜRKAK, sağlıklı gıda temini, bakımlı ve güvenilir araçlarla yol alma, asönserde kalmadan kat inip çıkma gibi farkına dahi varmadığımız birçok alanda  insanın günlük yaşam konfor ve güvenliğine dolaylı yollardan dokunmaktadır. Müreffeh bir Türkiye'nin inşa edilmesine önemli katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

TÜRKAK'ın Covid pandemi sürecinde, maske, dezenfektan ve dezenfeksiyon cihazları konusundaki test ve belgelendirmeye yönelik akreditasyon taleplerini ivedelikle çalışılarak ihtiyaçı giderdiğini hatırlatan Vekil Gürel, "Aşı ve ilaç geliştirme konularında milli imkanlarla gerekli geliştirme ve tasarım işlemlerinin ön şartı İyi Laboratuvar Uygulamaları uygunluk beyanını pandeminin hemen öncesinde 3 laboratuvara vermiş, bu alanda OECD  ile Verilerin Karşılıklı Kabulü anlaşmasını imzalamış ve ülkemizde yapılan aşı-ilaç geliştirme faaliyetlerinin dünyada muteber olmasını sağlamıştır. Gelinen nokta Türkiye adına büyük bir başarıdır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan yılmaz Gürel, TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Mali Yılı Bütçe Teklifi görüşmeleri kapsamında Dışişleri Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Türk Akreditasyon Kurumu üzerine yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜRKAK, akreditasyon hizmetini ve ulaştığı 'Know-How'ı ihraç ettiği ülkeler ve aralarında Çin, Güney Kore, Pakistan, Kosova, Tunus, Körfez Ülkeleri gibi 30'a yakın ülkenin kuruluşları ile akreditasyon altyapılarının güçlendirilmesi projelerindeki yaptığı işbirlikleriyle, karşılıklı güven ortamında Türk sanayicisi, girişimcisi ve ihracatçılarının yeni pazarlara açılmasına destek olmuştur. Ayrıca test, tıbbı tahlil, sera gazı hizmetleri başta olmak üzere uygunluk değerlendirme hizmetlerinin büyük bir kısmı artık, yerli ve milli kuruluşlarca verildiği için, geçmişte bu hizmetler nedeniyle yurt dışına akan güncel pazar hacmi takribi 20 ila 25 milyar lira şimdi ülkemizde kalmaktadır. Yani, T.C. Hükümetinin uluslararası politikaları, TÜRKAK'ın gelişimine ve etki alanını artırmasına etken olurken¸ TÜRKAK da T.C. Hükümetinin dışişleri politikalarına hizmet etmiştir."

"AK Parti olarak, Türk Dış politikasını yurtta ve dünyada barış ekseninde sürdürmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerine devam Vekil Gürel konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz Cumhurbaşkanlığı sistemimizi de, icraat ve politikalarımızı da varlık sebebimiz milletimize anlatmaya, 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuzu her ortamda konuşmaya kararlıyız. Ülkemizin iç siyaset meselelerinde olduğu üzere dış siyaset politikasında da katkı görmediğimiz muhalefetten, adeta bir çağrı merkezi gibi hattın diğer ucuna bağlanan yabancı aktörlerle iş tutan muhalefetten destek ve takdir beklemiyoruz. Ancak sayın milletvekilleri, Bütçe görüşmeleri başladığından bu yana Gazi Meclis çatısı altında, 19. Bütçeyi yapma selahayetini milletten aldığımız halde, siyaset etiğinden ve gerçeklerden tamamen uzak, popülist söylemlerle süreci sabote eden bir muhalefet ile muhatap olmaktayız. Malumunuz akreditasyon kelime anlamıyla standarda uygunluğu, kaliteli ve doğru alt yapıyı edinmiş bir hizmet demektir. Bu minvelde gönül ister ki bu ülkede siyaset yapan ana muhalefet ve ortakları da siyaseten bir akreditasyona sahip olsun. Öyle ki bu akreditasyon ile güven veren, siyasetin ana ilkeleri olan dürüstlük, omurgalılık, şeffaflık gibi ilkeler doğrulusunda hareket edilsin. Bu ülkenin bir ferdi olarak muhalefetten en tabi beklentim budur. Tamamen milletin bütçesi 2021 bütçemizin bereketli olmasını temenni ediyor, Dışişleri Bakanlığımızın, ilgili ve bağlı kuruluşlarının göğsümüzü kabartan hizmetlerinin devamını diliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

Anahtar Kelimeler:
BursaDişPolitikaGürel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.