banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan: "Süreç hala şeffaf yönetilmiyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Eylül'de, COVID-19 tespit edilen her vakanın açıklanmadığını, semptom göstermeyenlerin sayılara dahil edilmediğini söyledi.

Bakan'ın sözlerini yorumlayan BTO Başkanı Türkkan, "Bursa Tabip Odası olarak, pandeminin başından beri açıklanan vaka sayılarının, sahadan edindiğimiz izlenimlere uymadığını söylüyoruz. Bakanlığın süreci şeffaf yönetmediği tespitimiz, Sayın Bakanın açıklamasıyla doğrulanmış oldu. Vakaları semptomlu-semptomsuz diye ayırmak, vaka sayısında karmaşaya neden olurken, halkta da panik yaratıyor" ifadelerini kullandı. 28 Temmuz ve 29 Temmuz tarihlerinde vaka'ların Hasta'ya dönüştüğünü gördüklerini belirten Başkan Türkkan, tanımdaki değişikliğe rağmen sayılarda buna bağlı bir farklılık görmediklerini de sözlerine ekledi.

İtibarımız zedeleniyor

BTO Başkanı Doç. Dr. Türkkan, Bursa Tabip Odası olarak önceliklerinin hekimler ve onların sorunları ile halk sağlığı olduğunu belirttiği açıklamasında, "Sağlık Bakanı'nın da önceliği halk sağlığı olmalıdır. Ulusal çıkarları koruma adı altında, insanların hayatını kurtarabilecek bilgilerin halktan gizlenmesi, ülkemizin uluslararası alandaki itibarını da zedelemiştir" ifadelerini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü'nün, Türkiye'den, COVID-19 verilerini konuyla ilgili rehberi doğrultusunda raporlanmasını talep ettiğini belirten Türkkan, Sağlık Bakanlığı'nın halk sağlığı dışında bir önceliği olmaması gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
Bursa Tabip Odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21