Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Bursa Tabip Odası'ndan büyük tepki!

Bursa Tabip Odası'ndan son dönemde artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin açıklama geldi.

Sağlık müdürlüklerine tepki gösteren Bursa Tabip Odası'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sağlıkta şiddetin son günlerde artması, sağlık çalışanlarını tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Bursa'da bir kişi, "Doktorları boşuna öldürmüyorlar" diyerek tehditler savurdu. 
Geçtiğimiz günlerde, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Zümrütevler Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Ö.K. kendisine doktorunun saha çalışmasında olduğunu bildiren hekimi, SABİM'e şikayet etti. "Doktorları boşuna öldürmüyorlar" diyerek şiddeti meşrulaştıran şahıs için kılını kıpırdatmayan yöneticiler hekimin kendi can güvenliğini sağlaması için uyarıda bulunmakla yetindi. Bakanlık veya Müdürlük olarak şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmayacaklarını ve koruma sağlayamayacaklarını ama hekimlerin 'Beyaz Kod' verebileceklerini söylediler.

Tehditlere göz yumulmamalı

SABİM, sağlık çalışanların aşağılandığı, tehdit edildiği, hakaret edildiği, şiddeti hak ettiklerinin rahatça söylenebildiği fakat bu tehdit ve aşağılanmaları yapanlara herhangi bir kovuşturmanın uygulanmadığı bir mekanizmaya dönüşmüştür. SABİM,  birilerinin rahatça sağlık çalışanlarını çekinmeden öldürmekle tehdit ettiği, suça teşvik eden bir serbest alan olmuştur.
Sağlık yöneticileri,  çalışanlarının can güvenliğini korumak için gerekli hukuki girişimlerde bulunmaktan kaçınmamalıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak sürdüğü bu günlerde böyle tehditlere göz yumulmaması ve gereğinin süratle yerine getirilmesi gerekmektedir.

İşveren olan Sağlık Bakanlığı'nın  yerel temsilcileri olan İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri çalışan sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı kapsamında gereken tedbirleri almak zorundadır, suç tespiti halinde en kısa sürede gereken yasal soruşturmaların,  beyaz kod bildirimlerinin başlatılması  gerekmekte olup  kamu hizmeti sunan biz sağlık çalışanlarının iş güvenliğini tesis etmekle sorumludur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21