Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

Bursa Valisi Canbolat'tan 'Mevlid Kandili' mesajı

Vali Canbolat'ın mesajı şöyle:

"Ey gönüller derdimin dermanı Sen, Ey yaratılmışların Sultanı Sen. Sensin ol sultanı cümle enbiya. Nur-i çeşm-i evliya vü asfiya. Ey risalet tahtının Sen hatimi, Ey nübüvvet mihrimin Sen hatemi. Çünkü nurun rüşen etti âlemi, Gül cemalin Gülşen etti âlemi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşrifinin sene-i devriyesini, Mevlid Kandilini bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.

Bu özel geceler bize, Mevla'mıza yürekten yakarış ve yönelişin, gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açarak gönül dünyamızı tazelemenin fırsatı olan, nefsimizin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşma imkânı sunan çok özel zaman dilimleridir.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı rahmet elçimiz Hz.Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu gecenin, onun; insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve önceliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz zamanlara vesile olmasını temenni ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün İslam Âleminin ve Bursalı Hemşerilerimin Mevlid Kandilini tebrik eder, bu mübarek gece vesilesiyle edilecek duaların ve yapılacak ibadetlerin kabul olmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini Allah'tan niyaz ederim."

Anahtar Kelimeler:
BursaKandilVALİMevlid
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.