Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BURSA’DA 10 BİNİ AŞKIN İNSAN EVSİZ KALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, görevden alınan AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Recep Altepe döneminde uygulanan 0.50 emsal artışı kararının ardından binaları müteahhitlerce yıkılan 3600 daire sahibi ve ailelerinin göreve getirilen yeni belediye başkanın uygulamayı iptal etmesiyle evsiz kaldığını açıkladı. Sarıbal,  kış öncesi kira yardımlarının sona ermeye başlamasıyla binlerce insanı daha zor günlerin beklediğini söyledi.

‘Kış öncesi kira yardımı bitti’

‘Asıl vahim olan eski başkanın yaptığı yanlışı yeni başkanda yanlış bir kararla tüy dikti’ diyerek özetleyen Orhan Sarıbal, plansız programsız rant uğruna alınan 2 kararın 10 bini aşkın vatandaşı evsiz bıraktığını belirtti. Eskiden 3600 daireden oluşan sitelerin yerinde şimdi yeller estiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal,  ‘Bu yanlış kararların mimarı Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi, kira yardımı da sona eren çocuğuyla yaşlısıyla mağdur 10 bini aşkın insan için bir şey yapmayı düşünmüyor mu?’  diye sordu.

Sarıbal, ‘Biz her zaman söyledik ve uyardık. Bursa deprem kuşağında bulunuyor. Kentsel dönüşüm deprem riski altındaki bölgeler de konutlar da yapılmalı. Yapılan kentsel dönüşüm değil, yapılan sadece bir yenileme diye.  Yapılan uygulama mahallesinin ve bölgenin nüfus yoğunluğunu 2’ye katlamaktan başka bir şey değil.  Sağlık ve Eğitim alanları, ulaşım, yeşil alanlar park sosyal donatı gibi hiç bir ihtiyacı düşünülmeden yapıldığı için sadece içinden çıkılmaz yeni şehirler oluşuyor. Ancak yine ben yaptım anlayışı ve rant seviciliği ağır bastı. Ardından hayalleri yıkılan binlerce mağdur bıraktı.’ dedi.

Sarıbal, AK Partili yerel yöneticilerin yanıtlamaları için önemli sorular yöneltti.

1-Recep Altepe döneminde yüzlerce projeye onay veren ve neredeyse her şantiyede tabelası asılı olan İmar Komisyonu Başkanı şuan milletvekili.  Ama onun onayladığı projeler iptal edildi! Madem yanlış yaptı, neden milletvekili yapıldı? Eğer doğruysa onaylanan projeler neden iptal edildi?

2- Evleri yıkıldığı için evsiz kalan aileleriyle birlikte 10 bini aşkın 3600 daire sahibi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

3-Kira yardımları sonlandığı için büyük bir mağduriyet daha yaşayan bu insanları görmemezlikten gelmeyi sürdürecek misiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21