Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Bursa’da 2022 Yılının En Büyük Firması Belirleniyor

Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’da, 2021 yılının en büyük 250 firması belirleniyor. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO’nun kent ekonomisine ilişkin en önemli saha araştırmalarından olan 'Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’ için geri sayım başladı. Firmaların 2021 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre gerçekleştirilen araştırma, 1997 yılından bu yana düzenli olarak yapılıyor.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 13 MAYIS
Firmalar, www.ilk250.org.tr uzantılı internet sitesinden kendilerine verilen kurum numarası ve şifresiyle doldurdukları anket formuyla araştırmaya katılabiliyor. Firmaların ankette doldurdukları verilerin kontrol edilebilmesi için 2021 yılına ait Kurumlar Vergisi beyannamesi ve tahakkuk fişi veya mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablolarını [email protected] adresine PDF olarak göndermeleri gerekiyor. Ayrıca ankete katılabilme alt sınırı net satışlarda 70 milyon TL olarak belirlendi. Araştırma kapsamında toplanan veriler yalnızca araştırma ve analiz amaçlı kullanılırken,  firmaların açıklanmasını istemediği bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor. ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na katılmak isteyen firmalar için başvurular 13 Mayıs 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

KENT EKONOMİSİNE IŞIK TUTUYOR
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kent ekonomisine ilişkin en önemli saha çalışması olan “İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın bu yıl 25. kez gerçekleştirildiğini söyledi. Çeyrek asrı geride bırakan araştırmanın Bursa ekonomisine ışık tuttuğunu ifade eden Burkay, “Araştırma kapsamında firmalarımız; toplam ciro, katma değer, öz sermaye, net aktifler, dönem karı, ihracat değeri ve istihdam rakamlarına göre sıralanıyor. Ortaya çıkan veriler, sektörlerin gelişimi açısından önceliklendirilmesi gereken çalışmalar konusunda da önemli bir referans niteliği taşıyor. 1997 yılından bu yana uzmanlarımız tarafından büyük bir emekle hazırlanan araştırma, kent ekonomisinin tarihi açısından adeta bir bilgi hazinesi niteliği taşıyor. Araştırma sonuçları Bursa’da yatırımdan üretime, istihdamdan ihracata kadar yeni stratejiler geliştirmemiz için de yol haritası niteliği taşıyor. Kent ekonomimizin ve reel sektörümüze ışık tutan araştırmamıza tüm firmalarımızın katılımını bekliyoruz.” dedi.

Araştırma kapsamında örnek başarılarıyla öne çıkan firmalar, iş dünyasının en prestijli organizasyonları arasında yer alan ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ‘İhracat’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde ödüllendiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21