Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

BURSA’DA BALIKÇILAR “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

Bu kapsamda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gemlik-Karacaali mahallesinde 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL “Bugün Gemlik’te 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonunun açılışı için bir aradayız. Pandemi dolayısıyla Mart ayının sonlarında erken kapattığımız sezonu, 1 Eylül’de hep birlikte açacağız.

Bu gece yarısından itibaren balıkçılarımız Marmara Denizinde avlanmaya başlayacak. Her türlü sağlık tedbirini elden bırakmadan inşallah bu sezonu bolluk ve bereket içinde geçireceğiz.

3 milyona dayanan nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık 4. Büyük şehri olan Bursa, büyük bir şehir olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de yerli ve yabancı birçok insanı sinesinde misafir etmektedir. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bu eşsiz şehir, Marmara Denizi'nin nimetlerini de fazlasıyla halkımıza sunmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin en büyük ve bereketli göllerinden olan Uluabat ve İznik Göllerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Bursamız; 115 kilometrelik sahil uzunluğu ve 9 balıkçı barınağına sahip olmanın yanısıra, Marmara Denizi ve Karadeniz’de avlanan su ürünlerinin Batı Anadolu’ya naklinde önemli bir geçiş ve kapı görevi görmektedir.

İlimizde; 243’ü denizlerimizde, 346’sı göllerimizde faaliyet göstermekte olan toplam 589 ruhsatlı balıkçı teknesi bulunmaktadır. Balıkçılık yapabilme ehliyetine sahip gerçek kişi ruhsat teskeresine balıkçı sayımız ise 3.558’dir. Ayrıca İlimizde bulunan 589 ruhsatlı tekneden 23 tanesi büyük gırgır teknesidir.

2019 yılında Denizlerimizden avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı 4.269 ton, iç sularımızdan avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı da 1.514 ton olmak üzere toplam da 5.783 ton olarak gerçekleşmiştir.

2019 yılında Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklemesi amacıyla 426 balıkçı gemisi için Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 425.000 TL ödeme yapılmıştır.

Geçtiğimiz günlerde balıkçılarımızla birlikte önemli bir faaliyet gerçekleştirdik. İlk defa eşzamanlı olarak barınaklarımızı temizledik. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecektir.

Ayrıca bir denetim teknesi alımı ile ilgili ihale sürecimiz de devam etmektedir. Bütün bu çalışmalarla bundan sonra üretimimizin önemli miktarda artacağına inanıyorum.

Davetimize icabet ederek bizi onurlandırmanızdan dolayı Sizlere teşekkür ediyor ve saygı ile selamlıyorum. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.