Öne Çıkanlar bursa KORONAVİRÜS Hamilelik OSMANGAZİ YILDIRIM
banner13

BURSA’DA HER AN DEPREM OLABİLİR

DEPREM MUTLAKA OLACAK

Atmaca, deprem benim ilgi alanıma girmektedir diyerek bu konuda sizlerle bir iki şey paylaşmak istiyorum dedi. Aylarca televizyonlarda, basında deprem ne zaman olur, ne kadar olur gibi tartışmalar oluyor. Ama ne zaman olur, artık herkesin kabul etmesi gerekir ki deprem mutlaka olacak. Zamanı belli değil, zamanı bilmek mümkün değil ama olacak. Zamanı ile ilgili bir kısım tahminler vardır. İşte depremin periyodik olarak tekrar etme periyodu hemen hemen aynıdır.

BURSA’DA HER AN DEPREM OLABİLİR

Kocaeli'nde 30 yılda bir büyük deprem olur. Bursa'da 150 yılda bir büyük deprem olur. Bu rakamlar bizi korkutuyor. Çünkü Bursa'da en son büyük deprem 1855 yılında oldu bu yaklaşık 165 yıl demektir. Bursa, 1855’de olan büyük deprem periyodunu geçmiş durumda, yani her an Bursa'da büyük bir deprem olma ihtimali yüksektir. Bunu herkes böyle bilsin. Bunları tartışmamızın çok anlamı yok, tartışmamız gereken şey olacak olan bu depremde nasıl daha az can ve mal kaybı oluşur, bununla ilgili uğraşmamız lazım. Ama maalesef bu konuda asıl sorumlu olması gereken yerel idarenin böyle bir gündemi yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.