Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

BURSA’DA NEDEN 3 HASTANE KAPATILARAK ŞEHİR HASTANESİ’NE TAŞINIYOR, KONU TBMM’DE

Aydın, “Bursa’da mevcut hastanelerin yetersiz kaldığı, hasta yatak sayısının ihtiyaçları karşılamadığı, dönem dönem bazı hastaların çevre kentlere sevk edilmek zorunda kalındığı halde Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi’nin kapatılarak Şehir Hastanesi’ne taşınma gerekçesi nedir?” diye sordu. Verdiği önergede OECD’nin son raporlarına değinen Aydın, üye ülkelerin genelinde nüfusa düşen doktor sayısının binde 3.4, hemşire sayısının binde 9, yatak sayısının ise binde 4.7 olarak hesaplandığını ve Türkiye'de ise bin kişiye düşen doktor sayısının 1.8, hemşire sayısının 2, yatak sayısının ise 2.7'de kalarak Türkiye’nin kişi başına düşen doktor sayısı bakımından OECD sonuncusu olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin bu olumsuz tablosundan Bursa’nın da fazlasıyla nasibini aldığını ifade eden Erkan Aydın, şöyle devam etti: “Son TUİK rakamlarına göre; Bursa’da hekim başına düşen hasta sayısı 627, hemşire sayısı
534, yatak başına düşen hasta sayısı 415. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre de; Türkiye de toplam hasta yatağı 230000, yatak başına düşen hasta sayısı ortalama 345 kişi, Bursa’da mevcut hastane yatak sayısı 6000, Türkiye ortalamasına göre olması gereken yatak sayısı 8700. Tablo Bursa’nın sağlık hizmetlerinin Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ve hastanelerin yetersiz kaldığını açıkça göstermektedir. Buna rağmen Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi’nin bir çok bölümünün kapatılarak ( Ya da tam kapatılarak) Şehir Hastanesi’ne taşınma hazırlıkları yapıldığı öğrenilmektedir.” “BURSA’DA 1400’E YAKIN HASTA YATAK SAYISININ AZALTILMASININ GEREKÇESİ NASIL AÇIKLANABİLİR” Aydın, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti: “Bursa İli’nde mevcut hastanelerin yetersiz kaldığı, hasta yatak sayısının ihtiyaçları karşılamadığı, dönem dönem bazı hastaların çevre kentlere sevk edilmek zorunda kalındığı halde üç hastanenin Şehir Hastanesi’ne taşınma gerekçesi nedir? Türkiye genelinde şehir hastanelerinin yapım ve işletmelerini üstlenen firmalara doluluk sözü verildiği için mi Bursa’daki üç hastane için taşınma hazırlığı yapılmaktadır? Üç hastanenin kapatılmasıyla Bursa’da 1400’e yakın hasta yatak sayısının azaltılmasının gerekçesi nasıl açıklanabilir. Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi Bursa kent merkezinde hizmet vermektedir. Kent nüfusunun artmasıyla birlikte bu hastaneler sağlık hizmetlerinin ağırlıklı yükünü çekmektedir. Ambulansla taşınan hastalar yoğun trafik nedeniyle bu hastanelere zorlukla yetiştirilirken; kente uzak kurulan Şehir Hastanesi’ne nasıl yetiştirilecektir? Her üç hastane de kamu hastanesidir ve alt ve orta sınıf için bir can damarıdır. Oysa Şehir Hastaneleri özel bir kuruluş olup, hizmetinin karşılığında bedel takip etmektedir. Alt ve orta sınıflar artık bir özel hastane sayılan Şehir Hastanesi’ndeki hizmet bedellerini nasıl ödeyecektir? Bursa’daki hasta ve hasta yakınları bu maddi yükü nasıl kaldıracaktır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.