Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

BURSA’DA TEMMUZ AYI UMUT AYI OLDU

Organ bağışında yıllardır Türkiye liderliğini elinde bulunduran Bursa Bölgesi, başarılı çalışmalarına Temmuz ayında da devam etti. Temmuz ayı içerisinde tedavi gördükleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 6 hastadan ailelerinin onayı doğrultusunda alınan 12 böbrek, 4 karaciğer, 8 Kornea ve 1 kalp sonucunda 17 hastaya umut  8 hastaya ışık oldu. Bağışların dördü Çekirge Devlet Hastanesi’nde gerçekleşirken, diğer ikisi de Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ bağışının son derece onurlu ve kutsal bir davranış olduğunu belirtti. Aile ferdini kaybetmenin acısını bir kenara bırakıp, büyük duyarlılık göstererek merhumun organlarını bağışlayan ailelere teşekkür eden Dr. Akan, “Ailelerimizin bağışladığı organlar sayesinde birçok hastamız yaşama fırsatı buluyor. İlimizde yalnızca Temmuz ayında 6 kişiden alınan organlar 25 hastaya şifa oldu. Aynı şekilde bölgemizde ise yapılan 10 bağış sonucu 38 hastaya umut olundu” dedi.

Bölge Rekora Koşuyor

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Düzce ve Bilecik’ten oluşan Bursa Bölgesi’nin milyon nüfus başına düşen kadavra sayısı (pmp) bakımından Türkiye liderliğini 5 yıldır elinde bulundurduğunu dile getiren Dr. Akan, “Bölgemizde Temmuz sonu itibariyle 161 beyin ölümü gerçekleşirken, 80 donör bildirimi ile pmp oranı 14,8’e kadar, aile bağış oranı da yüzde 50 seviyesine kadar yükseldi. Yılsonuna kadar 25 pmp’ye ulaşarak bu alanda bir rekor kırmayı ve aile bağış oranlarını yüzde 60’ların üzerinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu başarının devamını sağlamak için organ bağışı çalışmalarımıza toplumun her alanında konu hakkında farkındalık oluşturabilmek amacıyla hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Böbrek Nakil Merkezi Fark Yaratıyor

Geçtiğimiz yıl hizmete giren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Böbrek Nakil Merkezi’nde ilk günden bu yana 22 naklin gerçekleştiği bilgisini veren Dr. Akan, “Merkezimizde 2017 yılında 8, bu yıl Temmuz sonuna kadar ise 14 nakil gerçekleşti. Kısa sürede büyük fark yaratan merkezimizin yılsonuna kadar birçok nakil çalışmasına imza atacağına ve böbrek nakil bekleyen hastalara şifa olmaya devam edeceğini umuyoruz “diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.