Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

BURSAGAZ’IN FAALİYETLERİ ULUSLARARASI KONGREDE PAYLAŞILDI

Bir milyona yaklaşan abone sayısıyla Türkiye’nin en büyük üçüncü doğal gaz dağıtım şirketi olan Bursagaz, Uluslararası Enerji, Ekonomi ve Güvenlik Kongresi’ne (ENSCON'18-Güz) katıldı. yurt içi ve yurt dışından çok sayıda şirket yetkilisi, sektör temsilcisi ve akademisyenin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen kongrede, Bursagaz yöneticileri tarafından gerçekleştirilen sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

 

Bursagaz adına ilk sunumu, Kurumsal İletişim Birim Yöneticisi Gamze Demirbaş Çelebi yaptı. Bursagaz’ın hizmet verdiği günden itibaren üzerinde durduğu, son dört yıldır da “Ailenizin Güvenliği Sizin Elinizde’ sloganıyla kampanyaya dönüştürdüğü güvenli doğal gaz kullanımı hakkında bilgi veren Çelebi, “Doğal gaz kullanımında dikkat edilmesi gereken, can ve mal güvenliği açısından son derece önemli noktalar var. Biz de bu doğrultuda abonelerimize kişiye özel mektup gönderiminden şehrin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğine kadar çok sayıda iletişim faaliyeti yürütüyoruz” dedi.

 

Bursagaz, SCADA ile depreme hazır!

Bursagaz Şebeke Kontrol ve Ölçüm Yöneticisi Gökalp Kaman ise deprem riskleri yönetimi projesi SCADA hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kaman, “Bursa’nın çok büyük bir bölümü birinci derece deprem bölgesinde. Biz de şirketimizin sorumluluk ilkesi doğrultusunda SCADA sistemini kurarak şehrin tamamını kapsayacak şekilde 25 noktaya deprem sensörü yerleştirdik. Bu sensörlerden gelen bilgiler, merkezde akıllı bir yazılım tarafından değerlendiriliyor. Bunun sonucunda gaz anında kesilebiliyor ve acil müdahale ekiplerinin bölgeye yönlendirilmesi sağlanıyor. Afet durumunda asıl tehlikeyi oluşturan boru hatlarının içindeki doğal gaz da kontrollü bir şekilde tahliye edilebiliyor. Ayrıca şehrin tamamının gazını kesmek yerine yalnızca olaydan etkilenen bölgenin gazını otomatik olarak kesebiliyoruz” diye konuştu.

 

Çalışanlarımıza üst düzey güvenlik sağlıyoruz”

Kongrede, doğal gaz dağıtımında hayata geçirilen İSG uygulamaları da, Bursagaz İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi Yunus Alınca tarafından katılımcılara aktarıldı. Alınca, “Bursagaz olarak abonelerimizin güvenli doğal gaz kullanımına ilişkin çalışmalar ve kampanyalar yürütürken İş Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz ile de çalışanlarımızın en üst düzeyde güvenliğini sağlıyoruz. İSG noktasında tüm prosedürleri eksiksiz yerine getiriyor, gerekli gördüğümüz noktalarda sürekli olarak iyileştirme çalışmaları yapıyor ve bunları eğitimlerimizle destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sürdürülebilirlik stratejisiyle kalıcı değerler üretimi

ENSCON'18-Güz’de Bursagaz adına son sunumu İş Mükemmelliği Mühendisi Samet Meriçli gerçekleştirdi. Çevreye duyarlı genel müdürlük binası ile en yüksek sertifika seviyesi LEED Platinum Sertifikası’na layık görüldüklerini vurgulayan Meriçli, “Bursagaz olarak insan, ekoloji, ekonomi, sosyal sorumluluk ve operasyonel mükemmellik gibi alanlara odaklanırken sürdürülebilirlik stratejisiyle kalıcı değerler üretmeyi hedefliyoruz. Toplumun her kesimini yakından ilgilendiren sürdürülebilirlik alanında yalnızca sektörümüze değil tüm kesimlere iyi örnek teşkil edecek projeler sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.