Öne Çıkanlar Engelsiz NECMİ İNCE İnce Medya Yürüyüş KORONAVİRÜS
banner13

Bursalı Tekstilciler ABD LA Textile Show Fuarı’nda

Bursalı tekstilciler Los Angeles California Market Center'da düzenlenen LA Textile Show Fuarı’nı mercek altına aldı. 130’dan fazla katılımcının yeni sezon ürünlerini görücüye çıkardığı fuarı inceleyen heyet, Türk firmalarının stantlarını da ziyaret etti. BTSO heyeti, fuar boyunca tekstildeki en son trendleri yansıtan kumaş örneklerini ve sürdürülebilir tekstil ürünlerini inceleme imkanı buldu.

“TEKSTİL SEKTÖRÜ ÜLKEMİZİN GURURU”
BTSO heyeti fuar programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, Ticaret Ataşeleri Yavuz Mollasalihoğlu ve Ali Said Dolu ile de bir araya geldi. Bursalı firmaların stantlarını ziyaret eden Başkonsolos Sinan Kuzum, Türk tekstil endüstrisinin her geçen gün geliştiğini ve ihracatını artırdığını söyledi. Kuzum, “Türk firmalarının olduğu fuarlara iştirak etmek benim için çok büyük bir onur. Teknoloji fuarına gidiyorsunuz bir Türk şirketi karşınıza çıkıyor, tekstil fuarına gidiyorsunuz Türk şirketlerinin burayı domine ettiğini görüyorsunuz. Firmalarımızın stantlarını tek tek gezdik. Hakikaten burada harika işler var. Bağlantılar kuruluyor. Tekstil sektörümüz ülkemizin dünya liginde ağırlığı olduğu bir alan. Modanın, tasarımın merkezi olan Los Angeles’ta bu işleri yapabilmek büyük bir başarı.” dedi.

“ABD’DE POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK”
BTSO 31. Meslek Komitesi Başkanı ve Interkidsy Firması Genel Müdürü Ali Azizoğlu, BTSO’nun organizasyonuyla ABD’de güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu fuarda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar ile tanıştık. Gayet güzel geri dönüşler aldık. ABD, büyük potansiyeli olan bir pazar. Bu coğrafyada firmalarımız mutlaka olmalı.” diye konuştu.

“TÜRK ÜRÜNLERİ KALİTESİYLE FARKINI ORTAYA KOYUYOR”
Ayfi Bebe firması sahibi Rıdvan Güler, LA Textile Show Fuarı’nın tekstil sektöründe marka firmaların alıcılarla buluştuğu verimli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Türk ürünlerinin kalitesi ile fuarda farkını ortaya koyduğunu belirten Güler, “BTSO öncülüğünde sektörde marka bir fuarla buluştuk. Bu tür ihtisas fuarları ABD’ye açılmak isteyen firmalar için önemli. Her sene Türkiye’den yoğun katılımın olduğu fuar, firmalara yeni fikirler katıyor.” dedi.

“ABD’DE KALICI BİR OYUNCU OLMAK İSTİYORUZ”
LA Textile Fuarı’nda stant açan Ozkay firma yöneticisi İlhan Uçar, fuara ikinci kez katıldığını söyledi. Uçar, fuardan aldıkları olumlu geri dönüşler aldıklarını ve Haziran ayında ABD’de bir şirket kurmak istediklerini söyledi. Uçar, “ABD, emek ve özveri isteyen bir pazar. Ülkemiz ve sektörümüz bu coğrafyada mutlaka yer almalı. Biz de bu vizyonla ABD’de kalıcı bir oyuncu olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ABD’Lİ ALICILAR TİCARET YAPMAK İSTEDİKLERİ ŞİRKETLERİ GÖRMEK İSTİYOR”
Özel Tekstil İhracat Koordinatörü Boğaçhan Doğanay, tekstil sektörünün pandeminin de etkisiyle enerji krizinin yanı sıra iplik fiyatları ve ham maddeden kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Doğanay, bu zorlu süreci sektörün birlik ve beraberlikle aştığını vurguladı. LA Textile Show’a ilk katılımı 5 sene önce yaptıklarını söyleyen Doğanay, şöyle devam etti: “ABD genel olarak büyük bir pazar ancak özellikle California’yı da tek başına ayrı büyük bir pazar olarak değerlendirebiliriz. Türk firmaları için burada büyük fırsatlar var. ABD pazarında var olmak isteyen firmaların buraya sıklıkla gelmesi gerekiyor. Çünkü ABD’de alıcılar, ticaret yapacağı firmaları karşısında görmeyi istiyorlar. ABD’de 1-2 fuara katıldıktan sonra ‘Burası olmadı’ demek çok doğru bir yaklaşım değil, ABD en az 2 sene emek isteyen bir pazar. ABD’ye BTSO’nun destekleriyle geldik. Açıkçası bizim için oldukça avantajlı koşullarda geldiğimiz bir fuar oldu. Gelen müşteri kalitesinden ve sayısından da memnunuz. Organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür ederim.”

“İLK DEFA GELDİĞİMİZ ABD’DE İLK SİPARİŞLERİMİZİ DE ALDIK”
Çisiy Tekstil yöneticisi Ahmet Kaya, firma olarak 40 yıldır kadın, erkek ve çocuk giyim imalatı yaptıklarını belirtti. Firmanın İspanya, İngiltere, Portekiz ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracat yaptığını söyleyen Kaya, “Şirket olarak ilk defa ABD’ye geldik. Alıcılardan olumlu tepkiler alıyoruz. Fuarın ilk günü ilk siparişlerimizi de aldık. LA Textile Show’da önümüzdeki süreçte yer almaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

15 TÜRK FİRMASI VAR
LA Textile Show, 1993 yılından bu yana California Market Center’da ziyaretçileriyle buluşuyor. 23-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen fuara, Çin’den Kore’ye, İngiltere’den Hindistan’a kadar birçok ülkeden 130’u aşkın firma katıldı. ABD’nin batısındaki firmaları, dünyadaki tekstil üreticileriyle bir araya getirmeye amaçlayan fuarda, Türkiye’den 15 firma stant açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.