Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

Bursalılar, “gelecek” için tasarruf ediyor

Bursa’da tasarruf etme amacında ilk sırada “geleceği garanti altına almak” yer alırken; ikinci sırada “ev ve araba satın almak” ön plana çıkmıştır.

Bursa’da her 10 kişiden sadece 4’ü borçlu durumdadır. Bursa’da ilk borcun çoğunlukla 25 - 30 yaş civarı alındığı tespit edilmiştir.

Bursa’da her 10 kişiden 6’sı, 30 yaşından önce tasarruf yapmaya başladığını belirtmektedir.

Tasarruf yapan her 10 kişiden yaklaşık 7’si, pandemi döneminde tasarruflarının azaldığını belirtmektedir.

Bursa’da yerel halkın yüzde 6,7’si borçlarını “çalışarak” kapatmayı düşünüyor.

Kredi dışı borçlanmada esnaf dayanışmasının aileden daha yüksek bir oranda çıkması dikkat çekmektedir.

Bursa’da tasarruf yapanların yüzde 58’inin bankada “vadesiz hesabı”; yüzde 47’sinin ise, bankada ‘’vadeli hesabı’’ bulunmaktadır.

Bursa’da altın yoluyla tasarruf yapma durumunun yüksek bir oranda çıkması dikkat çekmektedir.

Bursa’da her 4 kişiden 1’i tasarruf finans yöntemini bilmektedir.

Bursa’da aylık tasarruf miktarı ve tasarruf edilebilecek tutar 1.645 TL olup, Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir.

BİREVİM’in Bursa’daki marka bilinirlik oranı yüzde 85’dir.

Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemiyle sektörünün lokomotif gücü haline gelen “BİREVİM”; ilan ettiği “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı” kapsamında, ülke sathına yaymayı hedeflediği “180 Günde Birlikte Mümkün” iletişim ve farkındalık projesi için Bursa’daydı. Projenin iç iletişim ve çalışan motivasyonu ayağı olan “Kırmızı Tim”in yeni durağı “Bursa Yıldırım” şubesi oldu. Ayrıca Bursa ziyaretinde, şehre özel gerçekleştirilen Bursa Yerel Halkının Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Bursa, proje kapsamında, Malatya, G. Antep, Denizli, İstanbul, Konya ve Samsun’dan sonra 7. şehir oldu.

Mahir Orak: “Birevim’in, Bursa’daki marka bilinirlik oranının yüzde 85 olması şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu.”

İlan ettikleri “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı”, kapsamında düzenledikleri iç iletişim ve çalışan motivasyonu ayağı olan “Kırmızı Tim” gibi uygulamaların Tasarruf Finansı sektörü için bir ilk olduğunun altını çizen BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak; “İlan ettiğimiz tasarruf seferberliği kapsamındaki “180 Günde Birlikte Mümkün” farkındalık projemizin yeni durağı Bursa oldu. Varlık nedenimiz Birlikte Tasarruf Finansı ya da Sosyal Finans anlamında Türkiye’nin en büyük potansiyel illerinden ve bizim 2020 yıldızlarımızdan Bursa’ya özel gerçekleştirdiğimiz, “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması” çalışmamızdan, Bursa halkının tasarruf ve finans tutumuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı. Birevim’in, Bursa’daki marka bilinirlik oranının yüzde 85 olması şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu.” dedi.

Kırmızı Tim Canlı Yayını

Bursa Yıldırım şubesinde, tüm şube çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen Kırmızı Tim canlı yayınında, Bursa’nın, yükselen grafiğiyle kendileri için yıldız şehirlerden birisi olduğunu ve ülkemizin 4. büyük şehri olarak büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan BİREVİM Pazarlama ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Sübar Özdemir ise, “Bu çalışmamızın ve ‘Birlikte Tasarruf Finansı’ yöntemimizin ülke genelindeki sonuçları ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 4 yıl gibi kısa bir zamanda sektörde faaliyet gösteren bir marka olarak, sektördeki her 3 müşteriden 1’inin ev ve araba sahibi olmasına vesile olduğumuz gibi, emekliden çiftçiye, yeni evli çiftten tüm aile bireylerine ve her kesimin farklı ihtiyaçlarına paylaşım ekonomisinin bir parçası olması için çalışıyoruz.” dedi.

Didem Sübar Özdemir: “Bursa gerçek anlamda ‘geleceği’ için tasarruf ediyor. Ayrıca Bursa’da aylık tasarruf miktarı ve tasarruf edilebilecek tutar, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde.”

BİREVİM olarak en büyük farklarından birinin de, tasarrufları planlanabilir temel ihtiyaçlara yönlendirmeleri olduğunu vurgulayarak; sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Bursa burada çok dikkat çekici bir şehir. Yeni sonuçlandırdığımız araştırmamızdan, Bursa’nın, aylık tasarruf miktarı ve tasarruf edilebilecek ortalama tutarının 1.645 TL olduğu sonucu çıktı. Bu rakam, Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Ayrıca Bursa halkının, gerçek anlamda gelecek için tasarruf etmek gibi kolektif bir bilinç geliştirdiği sonucu çıktı. Ayrıca Bursa’da tasarrufun 30 yaşından önce başladığı tespit edildi. Bu sonuçlar hem marka olarak bizim var olma sebeplerimize çok yakın hem de Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceği için umut verici.”

Bursa’da tasarruf genç yaşta başlıyor

Öncelikle, Bursa’ya özel gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarına değinen Bursa Yıldırım Şube Müdürü Güneri Filiz ise şunları söyledi: “Bursa’da her 10 kişiden 6’sı30 yaşından önce tasarruf yapmaya başlıyor. Bursa’da tasarruf etme amacında ilk sırada ‘geleceği garanti altına almak’ yer alırken; ikinci sırada ‘ev ve araba satın almak’ yer aldı. Hem genç yaşta tasarruf alışkanlığı hem de gelecek için kolektif bilinç açıkçası bizi şaşırtmadı. Bursa’da yerel halkın yüzde 6,7’si borçlarını çalışarak kapatmayı’ düşünüyor. Kredi dışı borçlanmada esnaf dayanışmasının aileden daha yüksek bir oranda çıkması dikkat çekici. Bursa’da tasarruf yapanların yüzde 58’inin bankada ‘vadesiz hesabı’yüzde 47’sinin ise, bankada ‘vadeli hesabı’ bulunmaktadır. Bursa’da ayrıca, altın yoluyla tasarruf yapma durumunun yüksek bir oranda çıkması dikkat çekiyor. Ve Bursa’da her 4 kişiden 1’i tasarruf finans yöntemini bilmektedir.”

Bursa’da 10 kişiden 6’sının borcu yok

Konuşmasında, Bursa’da, her 10 kişiden sadece 4’ünün borçlu durumda olduğunu vurgulayan Güneri Filiz, “Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım. Bu rakam aynı zamanda, Bursa’da her 10 kişiden 6’sının borcu olmadığını gösteriyor. Bursa’da ilk borcun çoğunlukla, 25-30 yaş arası alındığı tespit edildi. Ve tasarruf yapan her 10 kişiden yaklaşık 7’si, pandemi döneminde tasarruflarının azaldığını belirtmektedir. Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa’nın, sosyal finans anlamında büyük potansiyeli var ama bu potansiyelin yeterince harekete geçmediği gözlemlenmekte. Bundan dolayı tasarruf etme potansiyeli olanları sosyal finans konusunda motive etmek önem taşıyor. Bu nedenle, başta Tasarrufa İlk Adım olmak üzere, farklı kampanya ve ürünler geliştirerek tasarruf sahiplerimize sunmaya başladık.”

Güneri Filiz: “Bursalı tasarruf sahiplerimiz, Tasarrufa İlk Adım paketine de büyük ilgi gösterdi. Bursa Yıldırım şubemiz bu yılın ilk 6 ayında 40 bin başvuru alarak, diğer yıllara oranla büyük bir gelişme kaydetti.”

Kırmızı Tim canlı yayınında, sektörde bir ilk olan ve yenilikçi bir yaklaşım getiren Tasarrufa İlk Adım Paketine de değinen BİREVİM Bursa Yıldırım Şube Müdürü Güneri Filiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bursalılardan yoğun ilgi gördü paketimiz. Bursa bilindiği gibi ülkemizin 4. büyük şehri. Bursa Yıldırım şubesi olarak sadece 2020 yılının ilk 8 ayında 40 bin başvuru alarak, diğer yıllara oranla büyük bir gelişme kaydettik. Bu yılın ilk 8 ayında teslimat adetlerimizde ise geçen yılın aynı dönemine göre kat artış yaşandı. Ayrıca, ilk 8 ayda sözleşme sayımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15’e ulaşan bir artış gerçekleştirdik. Bir yandan Bursa’da ki tasarruf sahiplerimizin ev ve araba hayalini gerçekleştirirken, diğer yandan, ilk 8 ayda yaptığımız teslimatlarla Bursa ekonomisine 76 milyon TL katkıda bulunduk. Bursa’daki bu başarımızın en önemli nedenlerinden birisi, Bursa’ya özel gerçekleştirdiğimiz ve yeni sonuçlanan araştırmamızdan da görüleceği üzere, “Bursa halkının geleceğine verdiği önemdir. İlimiz özelinde bu yılın sonuna kadar hedefimiz, 40 bin Bursalıyı daha BİREVİM yöntemleri ile tanıştırmak.”

BİREVİM Bursa Yıldırım şubesi çalışanları izlenimlerini aktardılar

Kırmızı Tim canlı yayınına ayrıca, sahada sürekli tasarruf sahipleri ile birlikte olan BİREVİM Bursa Yıldırım şubesi çalışanları Salih Duygulu, Kamile Gezkin, Muhammet Sarıtaş, Tugay Namal, Muhammed Yoğurtçu, Mehmet Tombul, Yaşar Dağlar, Nurcan Kaya, Şencan Aslan da katılarak, sıcağı sıcağına sahadan ve şubeden değerlendirmelerini aktardılar.

BİREVİM Bursa Yıldırım şube çalışanları, özellikle son dönem ulaşılan başarının nedenleri şu başlıklarla özetlediler:

Bütünlüklü bir bakış, her gün kendimize koyduğumuz hedefleri, gün sonu sonuçlarını, her bir tasarruf sahibinin teslimatını ve tahsilatını düzenli bir şekilde takip ederek…

Tasarruf sahiplerimizi doğru analiz ederek açtığımız her bir tasarruf planı sayesinde…

Marka olarak sektöre rol model olmamızın gücüyle…

Teslimat sonrası tahsilatın, diğer tasarruf sahiplerimizin temel haklarının korunması ile ilgili çok önemli bir durum olduğunu asla unutmayarak ve buna dair farkındalığı genişleterek…

Her bir tasarruf sahibini BİREVİM ailesinin birer üyesi olduğunu unutmayarak…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.