Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

Bursa’nın Ödüllü İHA’sı Feza Samsun’da Sahneye Çıktı

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerinin hazırladığı İnsansız Hava Aracı “Feza” Afyon’da gerçekleştirilen Liselerarası İnsansız Hava Aracı yarışmalarında Sabit Kanat kategorisinde mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

Yarış sırasında yaşanan iki İnsansız Hava Aracının havada çarpışması sonucu hasar alan Feza, öğrencilerin büyük uğraşları sonucunda uçurularak ödülü takımına getirmeyi başardı.

30 Ağustos 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest Karadeniz Samsun finallerinde İnsansız Hava Araçlarının detaylı bir şekilde anlatıldığı sunumlar da takımlar en iyi performansı sergilemek için kıyasıya yarıştı. Afyon’da gösterdikleri başarılar ile dikkatleri üzerine çeken feza takımı Samsun'da gerçekleştirdikleri sunum ile de büyük beğeni topladı.

Feza Takımı Danışman Öğretmeni Ramazan Belyurt, “Feza takımımız Bilişim alan öğrencilerimiz Damla Dikbıyık, Mahmut Efe Ağdağ, Arda Baltaş ve Mustafa Eren Bilga isimli öğrencilerden kurulmuş ve çalışmalara başlamıştır. Feza takımı ön elemeleri geçmesinin ardından iha üretimini gerçekleştirmek amacıyla destek almaya hak kazanmıştır. Bu desteği alan takımımız ortaya başarılı bir insansız hava aracı çıkarmıştır. Daha sonrasında Afyon’da gerçekleştirilen insansız hava aracı yarışmalarında üstün performans gösteren görevleri en iyi şekilde yapan İHA Takımımız mansiyon ödülü ile ödüllendirilmiştir. Bu ödülü aldıktan sonra iHA takımımız Teknofest Karadeniz'in finali olan Samsun'a projelerini sunmak için davet edilmiştir. Burada proje sunumunu en iyi şekilde yapan takımımız bu zorlu ve başarı dolu süreci ve teknofest 2022 yi tamamlamıştır. Başta büyük emekler vererek gecesini gündüzüne katarak çalışan öğrencilerimizi, bizlere desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ömer Yılmaz’a ve sponsorlarımız olan İbraş Kauçuk Otomotiv Yan San. ve Tic A.Ş ile Koton Mağazacılık A.Ş teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21