Öne Çıkanlar Ali Hamilelik BAE OSMANGAZİ ihracat
banner13

BUSİAD İŞSİZLİK DEĞERLENDİRMESİ

BUSİAD Başkanı Türkay, Mart 2021’e ait işgücü rakamlarını değerlendirirken, şunları söyledi:

İstihdamda kısmi düzelmeler görülmeye başladı. 2020’yi istihdam rakamlarında kayıpla geçirmiştik. İşsiz rakamı bizim için hala belirleyici değil. İşten çıkarma yasaklarının ardından, gerçek rakamı görebileceğiz. Ancak, 15-24 yaş arası her 4 gençten birisinin işsiz olduğunu bilmek çok üzücü. Bu gençleri kazanmalıyız. Bunun en kestirme yolu da tarım ve turizmden geçer. Elbette iyi eğitimle gençlerimizi katma değer yaratacak işlerde görmek isteriz ancak bunlar zaman alır. O nedenle acilen başta turizm olmak üzere tarımda da gençlerimizi çalışma hayatına sokacak projeler geliştirmeliyiz.”

BUSİAD Başkanı Türkay, iş insanına bu yönde verilecek destekle sorunun çözülebileceğini de ifade ederek, “Gençlerin umutsuzluğa sürüklenmesi, geleceğimiz açısından olumsuz sonuçlar doğuruR” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.