Öne Çıkanlar veremsavaş Hamilelik BUSİAD Kedi İnce Medya
banner13

BUSKİ’DEKİ VURGUN 150 MİLYON MU?

ursa Büyükşehir Belediyesi'nin, AKP'nin elinde kalan ve büyük bütçeli belediye olduğunu vurgulayan Yeşiltaş, “1 Nisan'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmeye başladığımızda işlerimizden biri de geçmişte yapılanları kontrol etmek sabah olacak. Çünkü şeffaflık çok önemli. Geçmişte yapılan harcamalarla, ödemelerle, usulsüzlüklerle ilgili gerçek bir denetim yok. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partili başkanlarımızın yönetimine geçerek belediyelerde AKP döneminde yapılan usulsüzlükler teker teker ortaya çıktı. Neler olup bittiğini tüm dünyada toplanan hayretler içinde incelediler. İşte tüm bu gerçeklikle Mustafa Bozbey'in yönettiği Bursa Büyükşehir Belediyesi vatandaşının parasını yanlış harcayanlardan, usulsüzlüklere bulaşanlardan tek tek hesap soracak” dedi.

Yeşiltaş ayrıca BUSKİ'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanıtlarını şu şekilde bilgilendirmek amacıyla yöneltti:

1- Sözü edilen miktar gerçekten 150 milyon liraydı? Yoksa 400 milyon liraları bulmakta mı?

2- Vurgunu yaptığı iddia edilen kişinin akrabasını bizzat Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kiralık ihale komisyonunda görev vermiş midir?

3- Sayıştay tarafından denetime tabi tutulan BUSKİ'de bu usulsüz işlem uzun yıllar mı yapıldı? Konu AKP'li bir belediye olduğunda Sayıştay denetimleri nasıl yapılıyor?

4- BUSKİ'de dünya çapında liralık yolsuzluğa tek bir kişisel mi sebep olmuştur? Yoksa başkaları da var mıdır?

5- Meblağların 100'er bin lira olarak farklı isimlere gönderildiği doğru mudur? Doğru ise bu isimler kamuoyuna açıklanmalı mı?

6- Bursa Büyükşehir'in denetimindeki eksikliklerin nedeni nedir? Denetimin doğru yapılması görevlileri ve organ üst amirleri hakkında işlem başlatılmış mı?

7- Geçen senelerde Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nde ortaya çıkan vurgunun daha fazlasının BUSKİ'de yapıldığı iddia ediliyor. Yapılan denetimlerin yeterli olmadığı ortaya çıktı. Belediyenin diğer birimlerinde veya türünde böyle durumların yaşanmadığının garantisi var mı?

8- Hazine'ye 414 milyon 726 bin lira borcu olan BUSKİ'de, yarım milyar liraya varılabileceği söylenen bu vurgunun hesaplama güçleri kimlerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.