Öne Çıkanlar Engelsiz NECMİ İNCE Yürüyüş KORONAVİRÜS İnce Medya
banner13

BUTTİM’İN AFET YARDIMLARI AFAD’A

TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK ŞART

AFAD çalışmalarının takdire şayan olduğunu vurgulayan BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “Ülkemiz özellikle son dönemde pek çok afetle karşılaştı. Önce yurdun dört bir yanında meydana gelen orman yangınları sonrasında yaşadığımız sel felaketi hepimizi derinden yaraladı. Bu süreçte AFAD, önemli ve kritik olan görevini başarıyla yerine getirerek bir kez daha hepimizin takdirini kazandı. BUTTİM Yönetimi olarak afet bölgelerindeki gayretli çalışmaları yakından takip ettik. BUTTİM bünyesinde toplanan afet yardımların yerine ulaşması için AFAD’ı tercih etmemizin, yardımların doğru yerde kullanıldığından emin olmamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca gün geçtikçe nüfusu artan BUTTİM’de yapılacak bilgilendirme etkinliklerinin de afet ya da acil durumlarda yapılacaklar noktasında toplumun bilinçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu da Batı Karadeniz’deki sel felaketi sonrası AFAD’ın özverili çalışmalar yaptığını kaydederek “Afetlerle mücadelede kurumlar ile vatandaşların iş birliği yapması büyük önem taşıyor. Biz millet olarak bugüne kadar hep birlik-beraberlik içinde hareket ederek zorlukların üstesinden geldik. AFAD olarak da tüm ekiplerimizle canhıraş çalışırken, vatandaşlarımızdan önemli destekler gördük. Yalnızca afet değil, evde başımıza gelen herhangi bir kazada da ne yapacağımızı bilmek de ciddi kayıpların önüne geçilmesini sağlıyor. Dolayısıyla afetlerde ve acil durumlarda yardımlaşmanın yanında toplumumuzu bilinçlendirmek için de çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu anlamda BUTTİM’de eğitimler, seminerler ve etkinlikler düzenlemenin çok iyi geri dönüşler sağlayacağını düşünüyoruz. Her türlü iş birliğine açığız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.