Öne Çıkanlar tatbikat Hamilelik vişne Ulaşım Darişşafaka
banner13

BÜYÜK GÜNE AZ KALDI

Topluluk adına da açıklamada bulunan BTÜKAF Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Sıla Yüzük, topluluk olarak, kuruldukları günden bugüne çalışarak gösterilerini kusursuzlaşma noktasında ilerlediklerini söyledi.
BTÜKAF’ın neden kurulduğu ve amacının ne olduğuna da değinen Zeynep Sıla Yüzük, ‘’Biz Bursa Teknik Üniversitesi Kafkasya Kültürü Bilimsel Araştırmalar ve Tanıtım Topluluğu yani kısaca belirtirsek BTÜKAF’ız. Yıllar evvel Kafkasya’dan göçen bir halkın torunlarıyız. Gerek köyde gerek şehirde gelenek, görenek ve adetlerimiz yaşatılarak; sıcak, samimi, herkesin iç içe aile gibi olduğu bir toplumda büyüdük. Şimdi de okulumuzda soydaşlarımızı bulmak, ayrıldıkları o aile ortamını yitirmeden okulumuzda devam ettirmek ve insanlara kültürümüzü anlatarak yaymak ve yaşatmayı hedefliyoruz’’ dedi.
Zeynep Sıla Yüzük yeni kurulmuş sayılabilecek bir topluluk olmalarına rağmen, yaptıkları faaliyetler konusunda ise, ‘’Topluluğumuz her ne kadar 2019 yılında toplanmış olsa da pandemi vb. şartlardan dolayı 2021 senesinin sonuna doğru resmi oldu. Resmi olduğundan bu yana pek çok etkinlik yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Başlıca örneklemem gerekirse engelliler haftası için yürüttüğümüz ‘’Mavi Kapak’’ projemize şehir içi ve civar şehirlerden pek çok yardım oluyor. Her ay düzenli olarak sürdürdüğümüz ve yönetim kurulu üyelerimizin sırayla moderatörlüğünü üstlendiği canlı yayın serilerimizle kültürümüze dair belli başlı konulara, alanında yetkin kişiler önderliğinde değiniyoruz. Davet aldığımız sivil toplum kuruluşu olan Kafkas kültür dernekleriyle sık sık etkinliklere ve söyleşilere katılıyoruz. İhtiyacımız olduğunda yardımlarını ve desteklerini arkamızda hissediyoruz.Yaptığımız bu faydalı projelerin yanında kültürümüzün eğlenceli yanlarını da yaşatıp insanlara tanıtmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar her ayın ilk pazartesi gerçekleştirdiğimiz Kafkas müzikleri dinletisiyle, etnik müziğimizi ve mahalli danslarımızı okulumuz öğrencileriyle buluşturuyoruz. 
        Tüm bu kültürel etkinliklerin yanı sıra kariyer odaklı olarak toplumun her alanında ayakları yere sağlam basan, iş hayatında kendini geliştirmiş ve topluma yararlı bireyler olmayı hedefleyerek bu konuda birbirimizi destekliyoruz. Bu yolda kararlı adımlarla ilerliyor ve topluluk etkinliklerimizi aktif olarak sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Tüm Bursa’yı Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezindeki gösteriye davet eden Zeynep Sıla Yüzük, ‘’Tüm Bursa Cumartesi günü saat 19:00’da ki gösterimize davetlidir. Gelin bizim farkımızı gözlerinizle görün’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.