Öne Çıkanlar bursa Kumdas Sanat Magazin Engelsiz
banner13

Büyükbaş hayvanlar tek tek telef olmaya başladı

Büyükbaş hayvanlar tek tek telef olmaya başladı

Mahalleyi 'salgın hastalık ve kene' korkusu sardı

İznik'e bağlı Elmalı Mahallesinde bir hafta içerisinde 20 büyükbaş hayvan öldü. Ölümler devam ederken mahalleliyi kene korkusu sardı. Belediye yetkilileri ölen hayvanları kireçler ile gömüyor.

İznik'in en büyük mahallelerinden Elmalı mahallesinde bir hafta içinde 20 inek öldü. Ölümler devam ederken mahalleliler ise keneden şüpheleniyorlar. Bir haftada 2 hayvanını kaybeden Ömer Uslu, "mahallemizde tüm hayvancılık yapan herkesin teker teker hayvanlar ölüyor. Salgın var diyorlar keneden bulaşıyor diyorlar. İlaçlar alıyoruz bir dünya para veriyoruz. Ama etkisi yok acil önlem bekliyoruz." Dedi.

Mahallede çobanlık yaparak geçimini sağlayan Ali Turan, "ben genç girişimci olarak bu işe atıldım. Çok sayıda da hayvanım var. Ama bu salgın sonucu benim hayvanlarım öldü. Acil yardım bekliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.