Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

Büyükşehir Belediyesi Havuzlupark'a neden sahip çıkmıyor?

Muhiddin Baha Pars tarafından 1940 yılında hizmete açıldığında, bu alanda Türkiye’deki tek tesis olma özelliği taşıyan Havuzlupark, o dönemdeki Bursa’nın büyük vizyonunun da bir simgesiydi. İlerleyen süreçte Muhiddin Baha Pars tarafından bugünkü adıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na hibe edilen tesis, 1998 yılından itibaren de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyordu.

Büyükşehir Belediyesi Havuzlupark’ı unuttu!

En son 2010 yılında Recep Altepe’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu süreçte kapsamlı bir tadilat geçiren tesis, kışın da yüzmeye uygun hale getirilmişti. Bir dönem Bursaspor tarafından da işletilen tesis, yıllardır çürümeye terk edilmiş durumda.

Her bir köşesi adeta yağmalanan Havuzlupark, yolu o bölgeden geçen Bursalıların içini sızlatıyor. Yıllarca Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcuların yetiştirildiği Havuzlupark, sadece bir yüzme alanı değil, aynı zamanda şehrin merkezinde büyük bir nefeslenme alanıydı. Kent merkezinde, içerisinde tarihi ağaçların da yer aldığı çok büyük bir araziye sahip olan tesis, atıl vaziyette kaderini bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21