Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya Engelsiz NİLÜFER BELEDİYESİ Teknoloji
banner13

Büyükşehirden çevre atağı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, farklı bölgelerde dağınık halde bulunan tekstil boyahanelerinin derelere ve yeraltı sularına verdiği zararların ortadan kaldırılması için Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi’nin (TOSAB) bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle bir araya gelen Başkan Altepe, “Takvim ağır işliyor. Herhangi bir Anadolu şehrinde normal olabilir ama Bursa’ya göre yavaş bir takvim” dedi.

Bursa’nın daha sağlıklı bir kent olması hedefiyle çevre yatırımlarına ağırlık veren, dere ıslahı ve sahillerin temizlenmesi için bir yılda 400 milyon TL’den fazla yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, kirletici sanayi tesislerinin de bir disiplin altına alınması için çaba harcıyor. Özellikle dere ve yeraltı su kaynaklarının kirliliği konularında ilk akla gelen tekstil boyahanelerinin de organize sanayi bölgesi çatısı altında toplanması için bu sektördeki işadamlarıyla daha önce de temaslarla bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Badırga’da yapımı devam Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu ile bir araya geldi. Bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, sürecin yavaş işlediğini belirterek, daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

“Artık hamle yapmalıyız”

Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısı bitince suyu, gazı, elektriği hiç kesilmeyen, önünden ana yol geçen önemli bir bölge olacağını hatırlatan Başkan Altepe, “Bunun yanında şehir içinde deplase edilecek alanlar da çok değerli yerler olacak. Buralarda konut veya ticaret alanları olarak değerlendirecek. Ancak takvim ağır işliyor. Herhangi bir Anadolu şehrinde normal olabilir ama Bursa’ya göre yavaş bir takvim. Hızlandırmak gerekiyor. Şehre karşı hepimizin görevleri var. Derelerin temizlenmesi için 400 milyonu geçti 1 yılda yaptığımız yatırım. Ancak kirletici sanayii düzene sokmadığımız sürece sonuç almamız mümkün değil. Çevre denince de ilk olarak boyahaneler akla geliyor. Bunların kontrol altına alınması Bursa için büyük kazanç. Çevreye zarar vermeyince sorun yok, herkes rahat rahat işini yapacak. Çevre kriterleri var ancak daha da hassas olmalı. Bu kriterler aynı derenin kenarında 3 fabrika var diye konuluyor. Ancak bizde bir derenin kenarında 33 fabrika var. O derenin kenarındaki insanların hasta olmaması, ölümcül hastalıklara yakalanmaması için hızlı hareket etmemiz lazım. Sağlıklı sanayi bölgesinin bir an öncesi bitmesi gerekli. Bunun için de kendimizi sıkıştırıp, birkaç yıllık yatırımı bir kere yapıp, hamle yapmamız lazım” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.