Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Büyükşehirin perileri evinde mutlu

Bu sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off’larını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı, Kadınlar Basketbol Ligi 4. hafta karşılaşmasında Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladı. TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 76-65 kazanan yeşil-beyazlılar, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.

Karşılıklı başarısız hücumlarla başlayan maçın ilk periyodunda, ilk sayı maçın ikinci dakikasında konuk ekip Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Bursa ekibi Burcu Erbaş ile hemen cevap verse de ilk periyodun son bölümlerine kadar maçı geride götürdü. İlk çeyreğin bitimine 18 saniye kala Ecem’in elinden bulduğu sayıyla Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk çeyreği 19-18 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde de rakibine üstünlük kurmakta zorlanan yeşil-beyazlılar, son saniyelerine kadar geride götürdüğü maçın ikinci çeyreğini de 34-34 eştlikle tamamladı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf, konuk ekip Mardin Büyükşehir Belediyesi oldu. Bursa ekibinin başarısız hücum girişimlerini iyi değerlendiren konuk ekip, çeyreğin bitimine 4:43 kala 52-43 ile farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Kısır geçen hücumların ardından İlemnur ile 3 sayı bularak yeniden canlanan Bursa Büyükşehir Belediyespor, hücumda etkinliği bulurken çeyreği de 52-51 önde tamamladı. Oldukça çekişmeli geçen maçın final setinde uzun paslarla potaya giden yeşil-beyazlılar, rakibinin etkili ataklarını savuşturmayı başardı ve maçı da 76-65 önde tamamladı.

Bu sonuçla Bursa Büyükşehir Belediyespor, ligdeki dördüncü maçında ikinci galibiyetini elde etti. Yeşil-beyazlıların başarılı pivotu Sharon Houston, 28 sayı 11 ribaunt ve 6 asistle skora en çok katkı sağlayan oyuncu olurken, Houston’u 22 sayı 7 ribaunt ile takım arkadaşı Hande Kuzu izledi.

Üst üste ikinci galibiyetini elde etmek isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Kadınlar Basketbol Ligi 5.haftasında kendi evinde Çankaya Üniversitesi’ni ağırlayacak. 28 Ekim Pazar günü TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14:00’da başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.