Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

'ÇALIŞANLAR POZİTİF İŞ ORTAMI İSTİYOR.'

BURSA – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından düzenlenen 16. İnsan Yönetimi Zirvesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Keman Virtüözü Canan Anderson’un muhteşem performansı ile başlayan ‘İK Pozitif’ temalı bu yılki zirve, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi alanında uzman isimleri yine bir araya getirdi. Zirvenin ardından değerlendirmede bulunan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, “Değişen iş dünyasında her geçen gün yeni bir kavram, yeni bir iş modeli ve bakış açısı gündeme geliyor. Değişimi, gelişimi ve tabi ki karlılığı sağlamak isteyen firmalar kendi kurum kültürlerine en uygun iş modelini uygulamaya çalışıyor. Bu değişim ve gelişim sürecini yönetirken çalışanın mutlu ve başarılı olması için de yeni formül İK Pozitif’tir” dedi.


PERYÖN Güney Marmara Şubesi, 16. İnsan Yönetimi Zirvesi aracılığıyla, alanında uzman isimleri sektör paydaşları ile bir araya getirdi.


Bu yılki teması İK Pozitif olan ve birçok farklı sektörden yüzlerce profesyoneli bir araya getiren 16. İnsan Yönetimi Zirvesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.


İki gün boyunca devam eden, çeşitli firmaların temsilcileri İK Pozitif anlayışını kurumlarından örneklerle anlattı.


Zirve bu yıl da ses getirdi


Zirvenin ardından değerlendirmelerde bulunan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, insan yönetimine dair son gelişmelerin zirvede masaya yatırıldığını söyledi. Gül, etkinliğin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ses getirdiğine ve gelecek yıllarda da getireceğine inandıklarını ifade etti.


Barış Gül, geçtiğimiz yıl düzenlenen zirvenin temasının İK 4.0 olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:


“Bu sene ise iş dünyası ne kadar değişirse değişsin iş hayatının vazgeçilmezi olan insan, yani biz çalışanların daha başarılı ve daha mutlu olması için gerekli olan yönetsel kavramları konuşacaız. Yani İK Pozitif diyeceğiz. Değişen iş dünyasında her geçen gün yeni bir kavram, yeni bir iş modeli ve bakış açısı gündeme geliyor. Değişimi, gelişimi ve tabiki karlılığı sağlamak isteyen firnalar kendi kurum kültürlerine en uygun iş modelini uygulamaya çalışıyor. Bu değişim ve gelişim sürecini yönetirken çalışanın mutlu ve başarılı olması için de yeni formül İK Pozitif’tir.”


Keyifli ve pozitif iş ortamları isteniyor


İK Pozitif kavramının içeriği hakkında da bilgiler veren Gül, bu kavramın içerisinde insanların keyifle çalıştığı pozitif bir iş ortamının, çalışanı destekleyen ve yüreklendiren liderlerin, çalışanının kendisini geliştirmesine fırsat sağlayan sistemlerin ve çalışan için anlamlı ve değerli iş amaçlarının bulunduğunu söyledi.


“Nihai hedefi çalışanın mutluluğu”


İK Pozitif kavramının nihai hedefinde çalışanın mutluluğunun ve başarısının yer alan aldığına dikkat çeken Gül, bu kavramın artık firmanın iş sürecinde yer aldığını kaydetti. Gül, “Çünkü mutlu çalışanın daha verimli olduğu, daha yaratıcı fikirler sunduğu, ekibiyle daha uyumlu çalıştığı ve firmasına daha bağlı olduğu yapılan birçok araştırmada kanıtlanmış durumda. Çalışan bağlılığının özellikle yetkin ve yetenekli personel bulma sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.


Barış Gül, özellikle yakın bir zamanda iş hayatına atılacak olan Z Kuşağı için bu kavramın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21