Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI YILDIRIM’DA ANILDI

Yıldırım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünde, Türk Halk Müziği Korosu 18 Mart Kahramanlık Türküleri programı düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Büyük Birlik Partisi Bursa Başkanı Av. Haldun Filizli, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Koro Şefi Sadullah Öztürk ve 60 kişilik koro ekibi kahramanlık türküleri ile katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

ASRIN DESTANI ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN CANLANDI

Drama Eğitimcisi Ayfer Yiğit Saraçoğlu ve 45 kişilik Tiyatro Diksiyon Drama kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘Dertleri Hep Vatandı Dertleri Tek Vatandı’ isimli Çanakkale gösterisi Yıldırımlıların yoğun katılımıyla yapıldı. Ecdadın Gözünden Ecdadın Sesinden Çanakkale Ruhu, sahnede seyirciyi büyülemeyi başardı. Çanakkale Oratoryosu, gösteri boyunca duygusal anlar yaşayan seyircilerden tam not aldı. Oyunun ardından, resim çizme ve şiir okuma yarışması kazananlarına ödülleri verildi. Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çanakkale’de bizlerin istiklali için canlarını feda etmekten tereddüt etmeyen, bin yıllar öncesinden vatan kıldığımız bu toprakların vatan kalması için namluların üstüne yürüyen o kutlu ecdadın bizim için fedai can eylemelerinin üzerinden 107 yıl geçti. Bu coğrafya onların bize emaneti. Savaşsız kavgadan uzak bir coğrafyada yaşamıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bize düşen o emanete sahip çıkmak için çok çalışmak. Ecdada layık olmak için özveriden, gayretten, cenkten, cihattan geri durmamaktır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ve bu milleti ezansız ve ozansız bırakmasın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21