Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU’NUN MECLİS’TE GÜNDEME DEĞERLENDİRDİ

CHP Bursa Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Plan Bütçe Komisyonu’nda gündeme getirdiği tiyatro sınavı Meclis’te Kültür Bakanlığı Bütçesi üzerine yaptığı konuşmada tekrar sordu.

Altaca Kayışoğlu, şubat ayında 81 sanatçı ve toplamda 119 teknik personelin Devlet Tiyatroları’nda görevlendirilmesi amacıyla duyurusu yapılan sınavın nisan ayında gerçekleşmiş olmasına rağmen sonucunun neden hala açıklanmadığını merak ettiğini dile getirdiği Meclis konuşmasında, “Personel alımıyla ilgili nisan ayında bir sınav gerçekleşmişti. Ve sonucu açıklanmamıştı. Dün merak etim sordum, hala açıklanmamış. Neden açıklanmadığını tiyatro camiası da biz de merak ediyoruz. Acaba sanatçı olacak Tügvacılar bulunamadığı için mi sınav sonucu açıklanmıyor” eleştirisi karşılık buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun sorusuna ilişkin şu cevabı verdi: “Devlet tiyatrolarına yeni kadrolarla ilgili sınav sonucu aralık ayı sonuna kadar açıklanmış olacak; Zaten atamaları 1 Ocak 2022 itibarıyla yapılacağı için daha vakit var.”

Bu açıklama üzerine Altaca Kayışoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Umarız, Bakan verdiği tarihte sınav sonucunu açıklar. Bu kadar beklenildiğine göre liyakat konusunda Kültür Bakanlığı çok titiz çalıştı demektir. Bu bekleyiş dileyelim ki hüsran yaratmasın. Dağ fare doğurmasın. Tiyatroya ömrünü adamış, bu uğurda yıllardır kadrosuz çalışmayı göze alan emekçi sanatçılar hak ettiği yerde olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.