Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

CITTASLOW TÜRKİYE'NİN BAŞKENTİ SEFERİHİSAR'DA “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ VE YEREL YÖNETİMLER ULUSLARARASI SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİ

Kentlerin aynılaşmasına karşı çıkan Cittaslow hareketinin belirlediği kriterleri sağlayan ve 2009 yılında Türkiye’nin ilk, dünyanın 121. Sakin Şehri olan Seferihisar; Cittaslow Türkiye, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ve Cittaslow Seferihisar Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen Cittaslow Türkiye Uluslararası Sempozyumu “Leave No One Behind: Sustainable Development Goals & Local Goverments” a ev sahipliği yaptı.

Birleşmiş Milletlerin de önemli gündemi olan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Yerel Yönetimler” konusunun ele alındığı kongre, Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi ve Kongre Başkanı İrfan ARIKAN, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. H. Rıdvan YURTSEVEN ve Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent KÖSTEM’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış Konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. İrfan ARIKAN’ın yaptığı ilk oturumda Alev DÜNDAR ARIKAN ve İrfan ARIKAN’ın “Importance of Cittaslow Philosophy for the Protection of Local Food” sunumu ile İrfan ARIKAN ve İlker ÜNSEVERin “Tourism Concepts within the Scope of Cittaslow Philosophy (A “De Lege Feranda” Study)”, Murat BARKAN’ın “A Strategical Mindset for Sustainable Cittaslow Argumentation” ve son olarak Ayşenur COŞKUN ve Semra ARSLAN SELÇUK’un birlikte hazırladıkları “A Research on the Determination of Sustainable Local Development Potential of Divrigi for Cittaslow Membership” sunumları gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat BARKAN’ın yaptığı ikinci oturumda dört sunum gerçekleşti. Özlem ÖZBAŞ ve Arzu CAHANTIMUR tarafından “The Evaluation of Slow City in the Context of Gender Inequality: The Case of Gökceada” sunumu, Filiz ŞENKAL SEZER, Yasemin ERBİL ve Egemen KAYMAZ tarafından “The Public’s Perception of Physical Space Quality in Light Railway Station Buildings: Bursa-Turkey” sunumu yapıldı. Ayrıca ikinci oturumda F. İlker ÜNSEVER “A New Legal Organization for Cittaslow” sunumunu, Prof. Dr. H. Rıdvan YURTSEVEN ve Ozan KAYA birlikte hazırladıkları “Slow Strategies for Small Towns: A Sustainable Rural Development Perspective” sunumunu gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ele alındığı, hedeflere katkı ve etki sağlayan sempozyum sonunda elde edilen çıktılar, yerel yönetimlerin yönetim süreçlerinde değerlendirilmesi amacıyla uluslararası kitap haline dönüştürülecek. Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ebru ADIGÜZEL TUNABOYLU diğer etkinlik ve projelerde olduğu gibi “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Yerel Yönetimler” konusunda Uluslararası Sempozyumu Cittaslow Türkiye ile birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21