Öne Çıkanlar bursa NECMİ İNCE Belediye sağlık Yankı

Cumhuriyet coşkusu Yıldırım'da yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünün pandemi tedbirleri çerçevesinde kutlanması nedeniyle öğrencilere yönelik kutlama programı hazırlayan Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği Senin Renklerinle Cumhuriyet Resim Yarışması'nda Cumhuriyet, miniklerin resimlerine yansıdı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı kategorilerde değerlendirme yapılan resim yarışması, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın açılışını gerçekleştirdiği resim sergisi ve düzenlenen ödül töreni ile sonuçlandı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen resim sergisi ve ödül törenine Başkan Oktay Yılmaz'ın yanı sıra yarışmaya katılan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı. Yeteneklerini boyaya döken birbirinden başarılı öğrencinin resimlerinin, Embiye Yılmaz, Elif Ulu ve Deniz Ateş'in jüri üyeliğinde değerlendirildiği yarışmanın lise kategorisinde Ceren Aydın 1. olurken, Arda Yıldız 2. ve Efsa Işıl Üretener 3. oldu. Ortaokul kategorisinde Sevda İzakharova 1. olurken, Zeynep Aladağ 2. ve Yaprak Bal 3.'lüğü elde etti. İlkokul kategorisinde ise Rimas Lebebidi Salmacı 1. olurken, Elif Alya Akça 2. ve Rümeysa Gülgen yarışmayı 3. tamamladı. Resim yarışmasının Jüri Özel Ödülü'ne ise Berat Öztürk'ün yaptığı resim layık görüldü.

97. YILA ÖZEL 97 RESİM

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen kutlamalarda gençlerin ve çocukların özgüvenini ortaya çıkarmak adına bir resim yarışması gerçekleştirme kararı aldıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gönül isterdi ki Cumhuriyet Bayramı'mızı daha coşkulu bir şekilde kutlayalım. Buna maalesef salgın süreci müsaade etmedi. İnşallah Cumhuriyet'imizin 98., 99. ve 100. yılında çok daha büyük etkinliklerle beraber bayramımızı idrak ederiz, kutlarız. Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramı'mızı tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ecdadımızı, şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Biz de bu süreçte Cumhuriyet'in en büyük kazanımlarından bir tanesi, aziz milletimizin merhamet medeniyetinin izlerini, gençlerimizin ve çocuklarımızın özgüvenini ortaya çıkarmak adına bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu minvalde 'Senin Renklerinle Cumhuriyet Resim Yarışması'nı düzenledik. Yarışmamıza Yıldırım'ımızla birlikte diğer ilçelerimizden de 500 civarında öğrenci kardeşlerimiz katıldı. Biz de çocuklarımızın birbirinden güzel resimleri arasından Cumhuriyet'imizin 97. yılı nedeniyle seçtiğimiz 97 resmi billboardlarımıza taşıdık. Dereceye giren çocuklarımızı ödüllendirirken, yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize kitap takdim edeceğiz. İnşallah salgın sürecini sağlıklı bir şekilde atlatarak tüm bayramlarımızı ve özel günlerimizi daha coşkulu bir şekilde kutlamayı Rabbimden niyaz ediyorum. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun" dedi.

ONLINE CUMHURİYET KONSERİ

Öte yandan Yıldırım Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Erdem Özdemir'i sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınla seyirciyle buluşturdu. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, pandemi tedbirleri kapsamında seyirci alınmayan programda Erdem Özdemir, "Asker Oldum Giydim Yelek", "Er Meydanı", "Ölürüm Türkiyem", "Atabarı" ve "Dombıra" gibi eserlerle izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Cumhuriyet Bayramı'nda Yıldırım'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Özdemir, başta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmak üzere organizasyonda emeğe geçenlere teşekkür etti.

ÇOCUKLARA CUMHURİYET ANLATILDI

Cumhuriyet coşkusunu miniklere yaşatmayı da ihmal etmeyen Yıldırım Belediyesi, geleceğin güvencesi olan çocuklara 'Cumhuriyet'i anlattı. Yıldırım Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 'Cumhuriyet' temalı etkinliğe imza attı. Beyazıt Mahallesi Parkı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde çocuklara, 97 yıl önce Cumhuriyet'in ilanının gerçekleşme süreci ve bu yönetim biçimi ile vatandaşların düzenlenen seçimler yoluyla yönetimde söz sahibi olması noktasında elde ettiği kazanımlar hakkında temel bilgiler verildi. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Bayramı doğrultusunda şiirler okuyan minikler, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında milli duygularını haykırdı. Etkinliğin sonunda Cumhuriyet temalı resimler yapan çocuklara katılım ve başarı belgesi takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
YILDIRIMCumhuriyet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.