Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ORHANGAZİ ÇALIŞTAYI” YAPILDI

Orhangazi’nin bölge ve Türkiye içindeki yerini sağlamlaştıracak gelecek vizyonunun oluşturulması için ilçenin tüm paydaşlarının katılımı ile Orhangazi Belediyesi’nin de ortağı olduğu, Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma grubu tarafından organize edilen “Daha Yaşanabilir Bir Orhangazi Çalıştayı” Orhangazi Nadır Tesislerinde yapıldı.

BEKİR AYDIN; HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR ORHANGAZİ
Çalıştaya katılan Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Bugün Orhangazi’mizin mevcut ya da olası sorunlarına çözüm üretmek ve dolayısıyla da şehrimizin ülke ve bölge içerisindeki yerini
sağlamlaştıracak gelecek vizyonunun oluşturulması için buradayız. Çalıştayda mevcut imkanlarımızı daha iyi nasıl kullanılabilirliğin, daha yaşanabilir bir Orhangazi’nin nasıl oluşturulabileceğinin cevaplarını arayacağız” dedi.

AKADEMİSYENLER VE STK’LAR KATILDI
Kent Konseyi Koza Grubu tarafından organize edilen Orhangazi Çalıştayına Orhangazi dışından bir çok akademisyenin yanı sıra Orhangazi’deki meslek odaları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ve ilçenin diğer dinamikleri katıldı. “Daha Yaşanabilir Bir Orhangazi” ana başlığı altında yer alacak olan “Doğal Çevre, Tarihi Kültürel Mirasın Korunması”, “Turizm, Ticaret ve Hizmetler”, “Sanayi ve Maden”, “Ulaşım ve Lojistik”, “Konut ve Yaşam Kalitesi”, “Tarım ve Orman, Yerel Kalkınma”, gibi alt başlıklarında, 6 ayrı bölümde (Yerel/Merkezi Yönetim, Uygulayıcılar/Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve Odalar, Özel Sektör Temsilcileri, Uzmanlar/Akademisyenler) olmak üzere eş zamanlı yuvarlak masa toplantıları yapıldı. Toplantı sonucunda, Orhangazi’nin 6 başlık altında belirlenen konularda güçlü, zayıf yönlerinin tesbiti, katılımcıların kendi kurumsal deneyimleri
üzerinden ortak çözüm yollarının belirlenmesi ve zaman, sorumluluk alanları ile kaynaklar ele alındı.

RAPOR HAZIRLANACAK
Orhangazi Çalıştayı ile ilgili ise yapılan toplantılar sonrasında ilçenin belirlenen 6 konudaki güçlü ve zayıf yanları, avantajları, dezavantajları gibi konular raporlaştırılacak ve ilgili kurumlarla da paylaşılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.