Öne Çıkanlar Hamilelik BELEDİYESİ BAE ORHANGAZİ ihracat
banner13

DEVA PARTİSİ BURSA:"CANLA BAŞLA SATIYORLAR"

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, partililerle birlikte Odunluk’taki Burulaş arazisi yed-i emin otopark alanında basın toplantısı düzenledi.

Bursa’nın uzun yıllardır kötü yönetildiğini savunan Özgöz, kentin her geçen gün kötüye gittiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borca battığını iddia eden Özgöz, belediyenin 11 finans kuruluşuna borçlu olduğunu belirtti.

Özgöz, belediyenin borçlu olduğu kuruluşları şöyle sıraladı:

– Avrupa Yatırım Bankası,

– Alman Kalkınma Bankası,

– EUROPABANK,

– İller Bankası,

– Hazine Müsteşarlığı,

– Denizbank,

– Halk Bankası,

– İş Bankası,

– Ziraat Bankası,

– Vakıf Katılım bankası,

– Anadolu Bankası.

‘BORÇ ALMADAN İDARE EDEMİYORLAR’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl 350 milyon faiz ödediğini belirten Özgöz, “Yeni borç almadan belediyeyi idare edemiyorlar. İş yaptırdıkları müteahhitlere borçlarını ödeyemiyorlar. Adamlar paralarını isteyince de onlara belediyenin yani Bursalıların mülklerini vermek zorunda kalıyorlar. Heykeldeki 2 otopark bunlara örnek. İlçe belediyelere borçlarını ödeyemiyorlar. Onlara da arsa-arazi veriyorlar. İnegöl belediyesine devredilen araziler bunlara örnek.” dedi.

‘CANLA BAŞLA SATIYORLAR’

Başkan Alinur Aktaş’ın göreve geldiğinden bu yana 210 dönüm arazi satıldığını ve toplam 130 milyon TL gelir elde edildiğini kaydeden Özgöz, “Satılanların bugünkü değeri 900 milyon TL. Gördüğünüz gibi belediye belediye değil, sanki bir emlak komisyoncusu. Bursa’nın en büyük emlak komisyoncusu. Atadan, babadan kalan arazileri canla başla her gün satıyor.” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.