banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

DOĞRU ÜRÜN İLE DOĞRU PAZARDA YER ALIN

ULUTEK Teknopark, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) ve Adres Gezgini firması iş birliğiyle ‘İnternet Reklamları ile İhracatı Artırmak’ webinarında katılımcılara Google reklamları ile uluslararası pazarda ihracatlarını artırabilecekleri mesajı verildi.  Webinarda sunum yapan Veri Analiz Uzmanları Şizem Şentürk ve Büşra Çay, katılımcıların sorularını yanıtladı.

‘DÜNYANIN YÜZDE 94’ÜNE ULAŞABİLİRSİNİZ’

Çevrimiçi gerçekleştirilen webinarda katılımcı firmalara uluslararası pazara açılmadan önce, internet arama motoru Google ile analiz yapmalarının stratejik önemde olduğu ifade edildi. 

Dış pazarlarda doğru ürünler ile doğru yerde bulunulması gerektiğini vurgulayan Veri Analiz Uzmanı Şizem Öztürk, “Pandemi döneminde dijital dönüşüm hızlandı. Dijital iletişim araçları hayatımızın her alanında yer alıyor. Çağın gereklerine ayak uydurarak yeni nesil dijital pazarlama çözümlerini uygulamalıyız. Google’ın firmalara sunduğu çok fazla yardımcı ve ücretsiz araç bulunuyor. Ürünlerimizi satışa dönüştürebilmek için önemli olan, doğru hedef kitleye ulaşmaktır. Kısa sürede esnek ve sınırsız bütçe ile dünya nüfusunun yüzde 94’üne ulaşabilmek istiyorsak, Google reklam kanallarını kullanmamız şart” dedi.

NEREDE, KİME SATIŞ YAPMALI?

Firmaların yeni pazarlara açılmaya hazırlanırken en çok zaman ve para kaybı yaşamaktan endişelendiklerini söyleyen Veri Analiz Uzmanı Büşra Çay da “Sektörünüze ve ürününüze uygun olan pazarı belirleyerek yatırım yapmalısınız. ‘Market Finder’ sizlere ürünleriniz hakkında dünya pazarında uluslararası rekabet koşulları, ürün varlığı ve hedef kitleniz konusunda birçok metrik sunuyor. Ürünleriniz ile genellikle hangi bölgelerde, kimlere satış yapacağınızı belirleyerek karşılaştırmalar yapıyor ve sizi doğru tarafa yönlendiriyor. Bunun yanı sıra Google da yatırım oranınızı da tahmini değerler kapsamında ölçümleyebiliyor. Yatırımlarınız pazara açılmadan önce Google yoluyla hesapladığınızda getirilerinizi pozitife çevirme olanağı yakalayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21