Öne Çıkanlar BERAT ALBAYRAK

DÜNYA ELEKTRONİK ATIK GÜNÜ'NDE BAĞIŞLARINIZ TEGV İLE EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliği ile ilerleyen projeye göre kullanılamayacak durumda olan AEEE ürünleri, TEGV’in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor. Elde edilen hurda değeri, imkânı kısıtlı çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim alması için bağış olarak kaydediliyor. Çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında Vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

Atma Bağışla TEGV için kaynak getirici bir proje olmasının yanı sıra doğanın korunması için önemli bir çevre faaliyetidir. Proje sayesinde 50 tondan fazla e-atık geri dönüştürülmüştür.

Elektronik atıklardan elde edilen gelirin yanı sıra, bağışlanan çalışır durumdaki cihazlar ile TEGV’e ciddi bir ayni bağış kapısı açılmıştır. Şu ana kadar bağışlanan cihazların mali değeri 50.000 TL’nin üzerindedir.

Atma Bağışla Projesi sayesinde, atmayıp bağışlayanlar, bu güne kadar 80.000 TL’nin üzerinde gelir sağlayarak, TEGV’de imkânları kısıtlı çocukların nitelikli eğitimle buluşmasına destek oldular.

Siz de 13 Ekim Dünya Elektronik Atık Günü’nde çocuklarımızın geleceğine destek olmak ister misiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.