banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

EBRU SANATI ÇİNLİ SANATÇININ ELİNDE HAYAT BULUYOR

Türkiye’deki en başarılı Çinli ebru sanatçısı olan Zhang Huan, bireysel çalışmalarının yanı sıra Türk Çin Kültür Derneği’nin organizasyonlarında da geleneksel Çin sanatları ve ebru eserleri yapıyor.

Ebru sanatına Çinliler büyük ilgi gösteriyor
Sanatçı Zhang Huan, ebru sanatının Çinliler arasında tanınmaya başladığını ve çok sayıda Çinli sanatseverin bu sanata ilgisinin gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Çin’de düzenlenecek sergi ve çalışmaların bu sanatı daha çok yaygınlaştıracağını da belirten sanatçı, Çin ve Türkiye arasındaki sanatsal programların artırılmasının gerektiğine vurgu yaptı.

Çin kaligrafisi sanatçısı olan Zhang Huan, ebru üzerine yaptığı Çin kaligrafisi eserleri ile iki ülkenin sanatını da birleştiriyor. Sanatçının eserleri Çin’de düzenlenen sergilerde sanatseverlerle buluşuyor. 

İstanbul büyük bir sergiye hazırlanıyor
Aynı zamanda İstanbul Uluslararası Sanat ve Sanatçılar Derneği’nin de Başkanı olan Zhang Huan, çok yakında tüm dünyadan ressamların katılımıyla büyük bir serginin düzenleneceğinin de müjdesini verdi.

Kültürel etkileşim ülkeleri yakınlaştırıyor
Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı ise ülkeler arası kültürel paylaşımların diplomatik ilişkilerin de daha kolay ve hızlı ilerlemesine katkı sağladığını belirtti. Çinli misafirlerimize özellikle Türk sanat eserlerini hediye ettiklerini belirten Karslı; “Sanatın yumuşak gücü sayesinde ülkelerin diplomatik ilişkileri de daha kolay ilerlemektedir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21