Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar: Okul kursları açık tutulmalıdır

Yapılan son Kabine toplantısında kararlaştırılan 'Uzaktan Eğitime Devam Edilecek' açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' konulu yazıyı değerlendiren Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, "Biliyoruz ki daha önce de 12.sınıflar dışında DYK açılmayacak dendi. Sınavlı sistemde hedefli öğrenciler özele mecbur kılındı. Sonra ara sınıflara DYK açılır dendi. Bizim okullarda sistem açılmadı. Ama özellerin kurs/ders faaliyetleri meşrulaştırıldı. Şimdi de DYK tümden kapatıldı. Merdiven altı özel derslere kapı aralamak olduğunu düşünüyorum bu kararın" dedi.

KURSLAR SALGINDA EN AZ RİSKLİ SÜREÇLERDİ

Şartların eşitsizliğine yol açan uygulamaların giderileceği bir düzenleme ya da açıklama gelmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın elini çabuk tutması gerektiğine vurgu yapan Acar, "Kurslar salgında en az riskli süreçlerdi. Online olarak da rahatça sürdürülebilir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
EğitimBirSen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.