banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar KUTLAMA Sanal

ENGELSİZ MUTFAK’TA ONLİNE DÖNEM

Yıldırım’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilk günden itibaren sıkı önlemler alan Yıldırım Belediyesi, fiziki çalışmaların yanı sıra sosyal projelerle de ilçe sakinlerine destek olmaya devam ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eğitime ara veren, Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde engelli ve dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Engelsiz Mutfak, eğitimlerine online ortamda yeniden başladı. Dezavantajlı bireylerden oluşan kursiyerlere yönelik eğitimlerini her koşulda yeniden sürdürmek isteyen Engelsiz Mutfak eğitmenleri, ilk derslerini gerçekleştirdi. ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında kolları sıvayan Engelsiz Mutfak kursiyerleri, üzerinde kılıç, tabanca ve testi figürleri bulunan çörekler hazırladı. Eğitmenlerinin online yönlendirmeleri ve tarifleri doğrultusunda çörek yapımında tüm hünerlerini sergileyen Engelsiz Mutfak öğrencileri, eğitmenlerden tam not aldı.

‘BİREY OLMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ'

Engelsiz Yaşam Okulu’nda eğitim gören ‘Engelsiz Mutfak’ öğrencilerinin eğitimini aksatmamak için online çalışmalara başladıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelsiz Mutfak projemiz ile engellilerimizi tüketen bir anlayıştan üreten bir aşamaya geçiriyoruz. Bu proje ile engellilerimizi sosyal yaşama dahil ederken aynı zamanda onların mutluluğuna, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine hatta meslek sahibi olabilmelerine katkı sağlıyoruz. Bu anlamda bizler de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimlerimize ara vermek yerine online olarak devam etmeye başladık. Engelli çocuklarımıza sahip çıkarak onların eğitimlerine gereken desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21