Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

Erkan Baş: Siyaset düzenini top yekün değiştirecek bir hamle yapmamız lazım

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Podyum Sanat Mahal'da Bursa halkı ile bir araya geldi. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Bizim hayatımız hep böyle ilerliyor. Televizyonlarda bizleri yalnız görüyorsunuz ancak arkamızda bir ordu var. Hepimiz Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine gittiğimizin farkındayız. Bu seçim pek çok şeyin bir araya geldiği bir siyasal kesimde gerçekleşiyor. Bir taraftan 21 yıllık bir karanlıktan kurtulmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına adım atacağız. 2023 seçimleri sadece bir seçim değil, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına bir ilk adım olarak bakmak lazım. Az bir süre kaldı ve buna uygun bir tutum takınacağız.
Kalan zaman diliminde aklımızdan çıkarmamamız gereken bir şey var. Bizim ilk hedefimiz bu ucube sisteme son vermektir. Türkiye'yi bu karanlıktan kurtaracağız. Eğer Türkiye; işçi sınıfı, yoksulları, Türkiye hakları bu iktidara karşı ayağa kalkarsa Recep Tayyip Erdoğan  iktidarının  sonuna gelindiği kesindir. 

"BU ÜLKEYİ HALK DÜŞMANLARININ YÖNETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Dünya tarihinde 21 yıl boyunca uluslararası güçlerin, sermayenin bu kadar açık desteğini alan, tarikatların, cemaatlerin desteğini alan, devlet olanaklarını halka karşı kullanarak medyayı abluka altına alan, neredeyse bütün ülkeyi açık hava hapishanesine çeviren iktidara karşı 21 yıldır teslim olmadık. 21 yıldır bazen işçiler, kadınlar, Aleviler, Kürtler, gençler yalnız başına direndi. Ancak hep birileri diğerleri adına bu bayrağı dik tutarak direnmeye devam ettiler. İktidara karşı mücadelemizi zafere taşıyacağınız noktaya geldik. Direnişimizi bir zafer ile taçlandıracağız ve bir daha bu ülkeyi işçi, kadın, halk düşmanlarının yönetmesine izin vermeyeceğiz. 

"13 GÜN SONRA YILLARDIR SÜRDÜĞÜMÜZ DİRENİŞİMİZİ BİR ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Bu farklı direniş eğilimleri birleştikçe yaylaya geldikçe bu iktidara karşı mücadelemizi zafere taşıyacağımız noktaya geldik. Şimdi artık şuna kitlenelim istiyoruz. 13 gün sonra yıllardır sürdürdüğümüz direnişimizi bir zaferle taçlandıracağız. Bir zaferle taçlandıracağız ve bir daha, bir daha bu ülkeyi işçi düşmanlarının yönetmesine izin vermeyeceğiz. Bir daha bu ülkeyi kadın düşmanlarının yönetmesine izin vermeyeceğiz. Bir daha bu ülkeyi halk düşmanlarına yönetmesine izin vermeyeceğiz. 

"DEĞİL 14 GÜN TAYYİP ERDOĞAN'A 14 DAKİKA BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Bu 21 yıldan çıkaracağımız en önemli derslerden bir tanesi budur. 3 buçuk yıl önce izlememiştik. 2 turda da oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda da oy vererek bu işi bitirelim. Buradan Türkiye İşçi Partisi adına özellikle Bursalı emekçilere, tüm Bursa halkına sesleniyorum. Bu seçimde yapacağınız şey açık ve net. İki oy kullanacağız. Bu kullanacağımız iki oyların birincisi Tayyip Erdoğan'a en etkili tokatı vurmak üzere Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeniz. Burada sizlerden şunu rica ediyorum. 21 yıl sonra kurtuluşun eşiğine gelmişiz. Hani ikinci tur falan boş verin arkadaşlar bu işleri. Bu işi bir turda bitecek. Değil 14 gün 14 dakika daha Tayyip Erdoğan'a tahammülümüz kalmadı. Biz çok köklü ama yeniden doğmuş bir partiyiz ve Türkiye siyasetinde sorgulanmayan, artık alışılmış, zaten hep böyledir denilen bir takım şeyleri de değiştirmek için uğraşıyorduk. Bir siyasi partiyi değerlendirirken 3 şeye dikkat etmenizi istiyorum. Bir net söylüyorum. Iki ne yapıyor? Üç söylediğiyle yaptığı arasında bir tutarlılık var mı? Ne söylüyor? Ne yapıyor? Ne yaptı?  Şimdi biz Türkiye İşci Partisi olarak ne dedik? Dedik ki öyle bir zor dönemden geçiyoruz, öyle bir karanlıktan çıkma anlayışı içerisindeyiz ki, hiç kimseyi ama hiç kimsenin kendi partisinin ittifakını düşünme lüksü yok.

"BU MEMLEKETTE PARASI OLANIN DEĞİL, HAKLI OLANIN SESİ ÇIKSIN İSTİYORUZ"

Siyasetçi bu seçimde iktidar olacağı yalanını söylüyor. İki tarafta yalan söylendiğini biliyor. Biz halka yalan söylemek suçtur düşüncesinde bir partiyiz. Biz seçimlerde iktidar olamayacağımı biliyoruz. Bu memlekette parası olanın değil, haklı olanın sesi çıksın istiyoruz. Türkiye'de güçlenmek için eğilip bükülmeye gerek yok. Halka güvenir ve çıkarlarını savunursanız haklı olan aynı zamanda güçlü olabilir. Geride kalan 4 yıla bakarak bunu görebilirsiniz. 

"İKİNCİ YÜZYILA HEP BİRLİKTE ADIM ATACAĞIZ"

Önümüzdeki dönemde en net kırmızı çizgimiz laiklik olacaktır. 2. Yüzyıla hep birlikte adım atacağız. 80 yıl sonra bir cumhuriyet,  AK Parti gibi bir yobaz Parti'nin eline düştüyse bunda geride kalan eksikliklerinin bir payı var. Biz eğer bu iktidardan kurtulduktan sonra, aynı zihniyetin iktidara gelmesini istemiyorsak bu seçimde sorumlu davranmalıyız.

Türkiye'de mücadele eden kim varsa mecliste de o olmalı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21