banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

GAZETECİ NECMİ İNCE AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR VE CHP NİLÜFER BELEDİYESİNDEKİ İDDİALARI YAZDI

İşte Gazeteci Necmi İnce'nin çok konuşulaçak o yazısı;

Geçtiğimiz aylarda Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  AlinurAktaş ve Chp'li Nilüfer Belediye Başkanı TurgayErdem ile ilgili birbirlerine olan sevgisini ironi yaparak kaleme aldım.
Evet evet yanlış duymadınız bir yerde CHP'li Belediye diğer tarafta ise Ak Partili Belediye olmasına rağmen  Bursa'da bazı inşaat firmaları ile ilgili emsal artışı ,kot farkı vs. gibi  usülsüz ve yolsuzlukarla ilgili pis kokuların geldiği olayların yaşandığı ve bu denklemi sizlere aktarmıştım.

Evet Chp'li Nilüfer Belediyesine gelen bazı müteahhitlerin işlerini  Ak Partili Büyükşehirdeki geçmesi için al gülüm ver gülüm anlaştığını ve aynı yönteminde Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelen bazı  mutahit firmalardan geldiğinde ise CHP'li Nilüfer Belediyesinin nasıl kabul ettiğini kaleme almıştım.
Peki bu yazımda neler söylemiştim hemen hatırlayalım...
İddialara göre  Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş masaya otururmuşlar ve anlaşma yapmışlar.
Analaşmanın konusu şöyle;Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olan işleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer Belediyesi’nde olan işlerinin beraber el ele kol kola, al gülüm ver gülüm noktasında kararlar alınarak, kendilerinin istedikleri dosyaları meclisten en hızlı şekilde geçirerek birbirlerinin rantına sağlamaktadırlar. 
Bu dosyalar ile ilgili iddialar odur ki ;Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne giden bazı usülsüz konuları olan  X iş adamının dosyası  ilgili Nilüfer Belediyesi’ne talebi olur.
Bu talep normalde  0.50 olan emsal olacak yerin artışının 3 katı emsal artışı verilmesidir. Yine iddiaya göre Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ayrıdilli’nin gündeme getirdiği ve başkanın onay verdiği öyle bir dosya var ki. Tam anlamı ile akıllara zarar. Bazı iddialara göre de 5-6 milyon liralık destekler yapıldığı. Mimarlık çizimini de biz yapalım, 2 milyonluk 3 milyonluk bağışlar yapın biz sizin emsal artışınızı da veririz türündeki iddialarda çok vahim. Tüm bu iddiaları araştırıp, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki garip bağlantıları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

Bize gelen belge ve bilgileri önüzmüdeki günlerde kamuoyuna açıklayarak ifşa edeceğim ki özellikle yine Ak Parti'li bir siyasetci ve Chp'li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile bağını duyunca kulaklarınıza inanamıyacaksınız.
Unutanlar olabilir iddialara göre Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi deki bu ticari olayıları çözmek için mali müşavir olan ve aklı ingirgandi işlerine çalışan (ama belediyenin borcunu azaltacağına canla başla  yüksekten ) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  AlinurAktaş'ın ortağı olduğu pimapen (alwinsa)  fabrikasına yöndirilerek cözüldüğü iddia edildi.

Yine bu yazdığım  bazı  Ak Partili ve CHP'li siyaetcilerin Bursa el ele verip yapılan anlaşma taa Ankara'daki  bazı Bursa  Milletvekillerine kadar geldiği hatta bazı banka müdürleri bile Bursalı Milletvekillerine Başkan Alinur Aktas'ın Belediye ile ilgili ruhsat işlerinin çözülmesi için kendi otak olduğu fabrikasına yönlendirdiği  olayı anlattıkları bana söylediler.
 

Bu haberi duyunca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Anakra'da meşhur olduğunu müşade etmiş olduk.
 Şimdi gelelim size CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı TurgayErdem'ın bazı inşaat firmalarının uygun olmayan (emsal,kot farkı gibi) taleplerini nasıl kabul ettiği ve yardımcısı OsmanAyradilli ile nasıl çözdüklerini aktaracağım.
Bana gelen bilgilere göre normalde Nilüfer Belediyesi gelen  İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne verilen dilekceler taleplere göre  başta Müdürlükte   düzenleyen memur ,kontrol eden teknik  memur  ve onaylayan imar  müdürü olması gerekirken ne hikmetse bu yerlerin hepsine yanı  3 yerin  imzanın yerine sadece  Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in olması akıllarda soru işareti uyandırmaktadır.
Normalde Belediye gelen resmi talepleri değerlendiren ve onay makamı olan  İmar ve Şehirçilik Müdürlüğünün ve memurlarının imza atması gerekirken Başkan Turgay Erden 3 kişinin ataçağı yere sadece kensinin imza atmasının bir başka açıklaması ise yapılan usülsüzlüler ve hatalarını memurlardan alınarak ilerde oluşacak  mahkeme aşamasında sıkıntı olaması diye yapıldığını söyleyebiliriz.

Evet,evet  Başkan Erdem'in bu üçlü imzasını gören Belediyede  memurlar gerekli mesajı alarak Belediyede ki  bu dosyaları ivedilikle çözerek tamamlarlar.
Zaten bu dosyalarla ilgili iddialara göre  eksik kalan mevzuatla ilgili çizim ve başka  yerlerindeki sıkıntıları çözmek için  başta kendi firmasına yönlendirerek  (milyonluk mimarlık faturaları keserek) sonrasında ise  usta Mimar ve siyasetçi Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı  Osman Ayradilli ayarlayarak konuyu tatlıya bağlarlar.

Buradan başta İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine ve Bursa Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunyorum.Şayet bu usulsüz imar onayları ilei lgili soruşturma açılacak mı konunun takipcisi olacağız.
Bu konuları yazınca aklıma özellikle  Ak Partili Belediyelerden gelen dosyalarında Chp'li belediyelerde cözülmesini görünce  paranın siyaseti olmadığını da görmüş olduk...!
Ha bu konuları yazmışken bakalım Bursa'da başta CHP Nilüfer İlçe Başkanı  Fırat Yılmaz ve CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca bu iddialar üzerinde nasıl bir adım atacaklar merak ediyorum .
İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili belgeleri ve bilgileri  herkese 2. ve 3. yazılarımla sizlere bu köşemden aktaracağım.
Not:Bursa Büyükşehir Belediyesinde işi olanlar Başkan Alinur Aktaş'ın ortak olduğu (Alwinsa)firmayı bulsunlar kesin işleri çözülür.Aynı durum Nilüfer Beldesinde ki işleri çözülmesi isteyenler ise 3 yere Başkan imzalarsa kesin işiniz olur.Hatta mimarlık projelerini Nilüfer Belediye Başkanı Osman Ayradilliye yaptırırlarsa işleri kesin olur.Bizden söylemesi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21