Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

GAZETECİ NECMİ İNCE'DEN BURSA SİYASETİ VE BURSASPORLA İLGİLİ ÖNEMLİ YAZI YAZDI

BURSASPOR İLE BURSA SİYASETİ'DE 2.LİG'DEN DÜŞTÜ,DENİZ ÜZÜLMEZ'DEN BAŞKAN AKTAŞ'A TAVSİYE

Öncelikle köşe yazıma başlamadan benim için hayatımda önemli yerleri olan ve yakalandıkları hastalık nedeniyle aniden hayatlarını kaybeden Necmi Akosman ve Fahri Güler ağabeyimize başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.
Mekanları cennet olsun ailesine ve sevdiklerine Rabbim sabırlar versin.

Evet gelelim yazımızın konusuna..

.
Malum bugün 16 Mayıs 2022 ve bundan tamda  12 yıl önce Anadolu'nun bağrından kopan bir takım olan Bursasporu'muzun 16 Mayıs 2010 yılında  Süper Lige Şampiyonu olduğu günün yıl dönümü.
Evet malesef koskoca Büyükşehirin Şampiyon olan şehri 2.Lige düştü ve orada da bir alt lige düştü.
İçler acısı bir durum!
Bursa'ya ve Bursaspor'a yakışmayan ve insanı kahreden bir olayla karşı karşıya kaldığımızı düşünüyorum.
Tabiki bu aşamaya Bursaspor pat diye geldi.
Bir taraftan mali borç altında 600milyon varken diğer taraftan  2 .ligde ayakta durmaya çalışan bir takım  ve bir sene de 2 Bursaspor Başkanı eskitmeside ayrı bir garebettir.
Bundan önceki Bursaspor Başkanı Emin Adanur Kulübe  40 Milyon bağış yapacağım diye haberler yaptırırken dige taraftan ise  ligdeki kötü gidişattan sonra kurtulmak için önemli oyuncuları satıp kendi verdiği parayı alıp Bursaspor Başkanlığından istifa etmişti.


Sonrasında da devreye sahipsiz kalan Bursaspor'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sahip çıktı.
Başına da  güvendiği ve kendi Bürokratı olan Burfaş Genel Müdürü , Mali Müşavir Ömer Furkan Banaz getirdi.
Öncelikle taransfer yasağının kalkması için  tahta açılması gerekiyordu ve gerekli maddi imkanlar sağlanarak tahta açıldı.
Ama özlenen Bursaspor sahada pek olmadı.Kısmen başarılı olsada başta mali sıkıntılar ve oyuncuların ekonomik olayların  etkisiyle beklemedik maçları kaybdederek 2.lige de elvada diyen bir Bursaspor karşımıza çıktı.
Taze bir bilgi olarak  bugün Bursaspor Başkanı Ömer Faruk Banaz basın mensuplarının karşına çıkıp mealen,benim anladığım bu işi yapacak birileri varsa istifa etmeye hazırım mesajını verdi.
Tabiki bu mesajı aslında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da vermiş oldu.
Tabiki Bursaspor camiası büyük bir camiadır illaki bu kötü günler geri kalacaktır ama Bursa'nın ortak değerler noktasında Bursa yöneten ve akıl kişilerinde devreye acil  girmesi gerekmektedir.
Ok yaydan çıkmıştır...

Ha bu arada  Busraspor Başkanı Ömer Faruk Banaz'in Emin Adanur yönetiminden şikayet etmesi bana oyun bozan çocukların isyanı gibi geldi.
Bu göreve bile geldiniz madem öyle bu görevi  neden kabul ettiniz?
Sorusu akıllara gelmektedir.
İşte Bursaspor 2.ligden düşerken ayrıca Bursa siyaseti de ligden düştüğünü ifade edelim.
Sebebi ise başta özellikle iktidar partisinin Bursa'da akıl tutulmasına girerek nerdeyse her kanuda sorun çıkaran siyasetcilerin her yerde olması ve Bursa'nın sorunlarının çözülmemesi de Bursa'lı vatandaşların tepkisini çekmektedir.
Özelikle geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bursa'nın kuruluşunda Kurucu İl Başkan Yardımcısı olan ve bir dönem Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı olarakta görev yapan Necmi Akosman'ın yıllardır sahipsiz olmasına ne demeli?
Ak Parti Bursa'da sahada konuşacak adam bulmazken rahmetli Necmi Akosman'ın siyasi geçmişini de unuttular veya unutturdurlar.
Bunun gibi dava adamlarının kenera çekilmesi de ayrı bir soru işaretidir.
Sonuç olarak  Ak Parti bu gibi  değerli siyasetcilerin kıymetini bilmedi.


Ben cenaze namazına giden bir kardeşiniz olarak orada konuşulan konulardan birisi de buydu.
Peki bunun musebbibleri kimdi?
İşte burda Bursa'yı yöneten iktidar partisinin yöneticilerinin olduğunu söyleyebiliriz.
İsim isim yazmacağım ama başta Ak Parti'nin Bursa'nın abileri Ak Parti Genel Yardımcısı Efkan Ala,Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,MKYK üyesi Ayhan Salman ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'dır .
Zaten bu sorumlu kişilerin Bursa'nın kronik sorunları ve teşkilatlara ki çok yapılı teşkilatlardan sorunları ve  çözülmediği içinde vatandaşlar ve partiler de  tepki göstermektedirler.
Bursa'nın yıllardır bitmeyen sorunları olan ; hızlı tren,yeni adliye,şehir hastanesi -emek tatnvay hattı,yeni cezaevi ve T-2 hattının bitmemesi ve Ak Partide  Teşkilatlar daki sıkıntılar da hem partiler hemde vatandaşlar tarafından  eleştirilen konulardan bazıları olduğunu da aktaralım.

DENİZ ÜZÜLMEZ'DEN BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ'A KARDEŞHANE TAVSİYESİNE

Bursa'nın yıllardır anketi olarak tanıdığı ve Ankara'da bir dönem Milletvekili Danışmanlığı yapan Deniz Üzülmez geçtiğimiz günlerde Bursaspor'un küme düşmesi sonrası çektiği video ile gündeme geldi.
Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Bursaspor'un düşürdüğü bu durmadan dolayı ve yapamadığı hizmetlerden dolayı istifa etmesini söyledi.Ayrica konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a çağrıda bulunan Deniz Üzülmez Bursa  Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ulaş Akan ile en kısa zamanda görevden alınması gerektiğini açıkladı.
Bakalım Cumhur İttifakında ki Bursa'da ki oy kaybı sonrası ilk seçimlerde bunun sandığı yansıması nasıl olacak merak konusu.Ama ilk seçimlerde Bursa'da iktidar partisini çok büyük şoklarla karşı karşıya kalacağını düşünüyorum
Selam ve dua ile

Not:Video aşağıda izleyebiliriz.Necmi İnce ve ManşetX Gazetesine abone olmayı unutmayın.

">http://

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2 yıl önce

Güzel bir yazı olmuş, ama eklenecek onca şey var , Alinur Başkan bir kumar oynadı tutmadı başkan banaz da bursasporumuzu bir alt lige düşüren başkan olarak tarihe geçti. Buradan Recep Altepe yi anmadan geçemeyeceğim. Bursa topyekün bir beddua aldı kimin sayesinde Altepe sayesinde Bursa bunun altından kalkamıyor. Stada harcayacağınız parayı trafik sorununuza harcasaydınız bunlar olmazdı işte bu yüzden Bursa her yönüyle sınıfta kaldı.

Avatar
Gözlemci 2 yıl önce

Bursa siyaseten bir temizlenmeye ihtiyacı var buda çokta uzak değil başka türlü bu olmayacak bekleyip görelim...

Avatar
Teyo Ağa 2 yıl önce

Gözlemciye katılıyorum güzel ve yerinde tesbitler....

Avatar
Gözlemci 2 yıl önce

Son olarak 2023 seçimlerine değineyim Ak parti nin oyları ciddi anlamda düşecek Erdoğan tekrar seçilecek fakat meclis aritmatiği Belediye Meclisleri gibi olacak. Belki bu da Türkiyemiz için hayırlar getirir...

banner22

banner21